Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'nin PKK terör örgütüyle mücadelede Irak'tan bekledikleri vurgusunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Irak'ın terörden arındırılmasının önemine değindiği belirtildi.

Erdogan Irak Abdullatif Resid 22042024 Aa (2)

BÖLGESEL MESELELER VE İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI ELE ALINDI

Bağdat'taki buluşmada, Türkiye ve Irak arasındaki ikili ilişkiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgesel güvenlik meseleleri masaya yatırıldı. Erdoğan, Irak'ın terör örgütleriyle mücadelede daha aktif rol almasının beklendiğini ve bu konuda Türkiye'nin Irak'a destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Erdogan Irak Abdullatif Resid 22042024 Aa (3)

KUZEY IRAK VE TÜRKMENLERİN DURUMUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve bölgedeki Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının, Irak'ın genel istikrarı için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Gazze'deki durumla ilgili olarak Müslüman ülkelerin ortak hareket etmesinin önemi üzerinde durulduğunu söyledi.

Erdogan Irak Abdullatif Resid 22042024 Aa (4)

İSRAİL ZULMÜNE KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarına karşı Müslüman ülkeler arasında birlik ve dayanışmanın şart olduğunu belirterek, bu zulmün son bulması için uluslararası toplumun da harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin bu süreçte aktif rol alacağını ve gereken tüm diplomatik çabaları sürdüreceğini kaydetti.

Editör: Mevlüt Peker