Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.


"TİCARET HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Akkuyu enerji santralini bir an önce devreye almak istediklerini söyledi. Erdoğan, "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız muhatabı ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada özellikle BOTAŞ ve GAZPROM arasındaki ilişkiler samimi bir havada devam ediyor. 55 milyar dolarlık bu hacim bizim için çok çok önemli değil. Bizim hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktı. Bu 100 milyar dolara ulaşabileceğimize inanıyorum. Böyle bir potansiyele sahibiz" dedi.

Erd1

"DÜNYADAKİ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN İLİŞKİLERİMİZ İLERLİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye ile yıllık ticaret hacmimiz 55 milyar dolar. Dünyadaki tüm zorluluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor" dedi.

Erd2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Putin'e, "Sizi en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı istiyorum" dedi. Rus lider Putin ise Erdoğan'ın davetine katılacağını söyleyerek, "Türkiye'ye muhakkak gelirim" şeklinde yanıt verdi.