Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finalinde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (2)

"İslam ve insanlık düşmanlarının tüm bu krizlerdeki paylarını sorgularken, kendi hatalarımızı, kendi kusurlarımızı da açık yüreklilikle kabul edeceğiz."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (3)

"Bir tarafta insanlar refah ve bolluk içinde yaşarken, hemen öte tarafta milyonların açlık ve kıtlığın pençesinde kıvranmasının hiçbir makul izahı olamaz."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (5)

"Nefsimizi ve kendimizi düzeltmeden, çevremizin yani dış dünyanın düzelmeyeceğinin hepimiz çok iyi farkındayız."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (7)

"Küresel, emperyalist güçlerin İslam dünyası üzerinde oynadığı oyunların yaşadığımız bu sıkıntılarda önemli payı vardır."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (6)

"Nice İslam toprağını kana bulayan çatışmaların, gerilimlerin, zulümlerin gerisinde bu sömürü düzenini devam ettirme planları vardır."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (8)

"Dini, mezhebi veya etnik farklılıklarımızı Allah'ın kudretinin bir tecellisi, Rabbimizin bir ayeti olarak görüp birbirimize saygıyla yaklaşacağız."

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (4)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NA ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finaline katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, programın açılışını Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak yaptı.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (11)

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE ANLAMLI BULUŞMA

Cumhurbaşkanı, yarışma katılımcılarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamanın memnuniyetini dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Bu özel buluşmanın Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT iş birliğiyle gerçekleştiğini belirtti.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (10)

RAMAZAN AYININ ÖNEMİNE VURGU

Erdoğan, ramazan ayının ruhsal arınma ve yeniden diriliş zamanı olduğunu vurgulayarak, bu ayın Müslümanlar için bir hicret olduğunu söyledi. Türk milletinin ramazanı oruç, iftar, sahur ve diğer ibadetlerle ihya ettiğini ifade etti.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (12)

KUR'AN BÜLBÜLLERİ'NİN TİLAVETLERİNE HAYRANLIK

Cumhurbaşkanı, ramazanı Kur'an ayı olarak nitelendirerek, yarışmaya katılanların tilavetlerinin ramazanın maneviyatını daha da artırdığını belirtti. "Kur'an bülbülleri" olarak adlandırdığı yarışmacıların, İslam aleminin maneviyatına katkıda bulunduklarını söyledi.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (14)

YARIŞMA KATILIMCILARINA VE JÜRİYE TEŞEKKÜR

Yarışmada dereceye giren katılımcıları tebrik eden Erdoğan, sundukları Kur'an ziyafeti için şükranlarını sundu. Ayrıca, yarışmanın jüri üyelerine de emekleri için teşekkür etti, yarışmanın İslam dünyası için önemini vurguladı.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (16)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUR'AN-I KERİM'E ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda, insana ve Kur'an'ın güzelliklerine vurgu yaparak konuşmasını sürdürdü. Necip Fazıl Kısakürek'in sözlerine atıfta bulunarak, insana en güzel sözlerin okunmasının yakışır olduğunu belirtti.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (15)

"SÖZLERİN EN GÜZELİ" KUR'AN

Erdoğan, Zümer Suresi'nden alıntı yaparak, Kur'an'ın "sözlerin en güzeli" olarak indirildiğini ve Müslümanlar tarafından yüzyıllardır huşu ile okunduğunu, ezberlendiğini ve dinlendiğini anlattı. Kur'an'ın daima gönüllerde, kulaklarda ve ruhlarda şifa kaynağı olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (13)

KUR'AN TİLAVETİNİN RUHLARI YÜKSELTMESİ

Cumhurbaşkanı, Kur'an tilavetinin gönüllerden yükselen bir feyz ve bereket olduğunu vurgulayarak, bu kutsal kitabın tilavetinin insanları nasıl mesrur ve mesut ettiğini dile getirdi. Ramazan ayının son günlerinde, Kur'an-ı Kerim'in feyiz ve ihsanının artacağına inancını paylaştı.

Erdogan Kurani Kerim 06042024 Aa (9)

RAMAZAN AYININ BEREKETİNE VURGU

Ramazan ayının feyzinin, ihsanının ve kereminin artarak devam edeceğine olan inancını ifade eden Erdoğan, bu mübarek ayda Kur'an'ın nurundan nasiplenme gayretinde olunması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, Kur'an bülbüllerinin davudi sesleriyle insanların gönüllerine hitap etmeye devam edeceğine vurgu yaptı.

Editör: Mevlüt Peker