Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda görüştüğünü duyurdu.

"İSRAİL BU ZULMÜN BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamasına göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a "İsrail'in zulmün bedelini ödeyeceğini, BMGK kararı dahil ateşkes için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini" ifade etti.

Filistin Devlet Baskani Abbas Turkiyeye Geliyor 1

AYNI AİLEDEN 28 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son bilançoyu öğle saatlerinde açıklamış, toplam can kaybının 33.634, yaralı sayısının 76.214 olduğunu bildirmişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra İsrail ordusu Gazze şehrinin Sidra bölgesinde yer alan Ed-Derec Mahallesi'nde Yafa Caddesi'ndeki Filistinli "Et-Tabatibi" ailesine ait evi bombalamıştı. Saldırıda ilk en az 28 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne getirilmişti.

Gazze Sehitler 12042024 Aa

TRT ARAPÇA EKİBİ VURULMUŞTU

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nı da bombalamış, saldırıda içlerinde TRT Arapça ekibinin de olduğu bir grup gazeteci yaralanmıştı. Saldırıda TRT Arapça ekibinin kameramanın bacağı kopmuştu.

Trt Arapca Ekibi Gazze 12042024 Aa1
 

Editör: Mevlüt Peker