Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de yer alan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen silahlı saldırı hakkında bir açıklama yaptı. Erdoğan, bu üzücü olayla ilgili kilise cemaatine ve etkilenenlere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı, olayın faillerinin en kısa sürede yakalanması için gereken tüm adımların atıldığının altını çizdi.

A A 20240128 33552117 33552115 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI'NDAN AYRINTILI BİLGİLENDİRME

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini aktardı. Erdoğan'ın, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile görüştüğü bildirildi.

A A 20240128 33552117 33552114 S A R I Y E R D E K I S A N T A M A R I A K I L I S E S I N D E S I L A H L I S A L D I R I

ERDOĞAN: FAİLLER YAKALANACAKTIR

Altun'un paylaştığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahip Anton Bulai'ye başsağlığı dileklerini ileterek, Türkiye'nin emniyet teşkilatının bu olayı aydınlatmak için yoğun çaba sarf ettiğini ve faillerin kısa zamanda yakalanacağına dair güvence verdi. Erdoğan, "Şu an emniyet teşkilatımız bütün imkanlarıyla seferber durumda. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda bu fail yakalanacaktır." ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile yaptığı telefon görüşmesi görüntüleri paylaşıldı.