Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşların eşitliğine vurgu yaparak, Ermeni toplumuna yönelik mesajında tarihin ayrım yapmaksızın ele alınmasının önemine dikkat çekti.

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 1

ERMENİ TOPLUMUNA MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a gönderdiği mesajında, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşamını yitiren Ermenilere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, o dönemdeki tüm Osmanlı vatandaşları için de taziye dileklerini ifade etti.

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 7

HAFIZALARDAKİ DERİN İZLER

Birinci Dünya Savaşı'nın yarattığı yıkımın izlerine değinen Erdoğan, miras kalan barış ve huzur ikliminin devamının ortak çabalarla mümkün olacağını belirtti. Erdoğan, Ermeni vatandaşların güvenliği ve mutluluğunun teminat altında olduğunu, ötekileştirmeye asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 3

TARİHİ ELE ALIŞ ŞEKLİMİZ

Geçmişte yaşanan olayların, önyargısız ve bilimin ışığında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, tarihin her sayfasının, dersler çıkarmak ve nefret tohumlarının önüne geçmek için empatiyle okunması gerektiğine işaret etti.

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 5

ORTAK ACILARDAN ÇIKARILACAK DERSLER

Şiddet ve savaş sarmalının gelecek nesiller üzerindeki etkisini azaltmanın yolu olarak, geçmişin acılarından ders çıkararak birlikte bir gelecek inşa etmeye vurgu yapan Erdoğan, Ermeni toplumuna selamlarını iletti.

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 4

Ermeni Patrigi Sahak Masalyan 24042024 2

Editör: Mevlüt Peker