Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iadeiziyarette bulunacağını açıkladı. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran Salı günü saat 16.00'da CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e CHP Genel Merkezinde iadeiziyarette bulunacaklardır." ifadelerini kullandı.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa1

ÖZEL: CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİNİ BEKLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Haziran Salı günü, partisinin genel merkezinde bir araya geleceklerini doğruladı. Özel, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ile CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyareti teyit etti.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa3

ZİYARETİN TARİHİ VE SAATİ NETLEŞTİ

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı iadeiziyarete ilişkin soru üzerine, "Geçtiğimiz hafta görüşmüştük, özel kalem müdürlerimiz bugün son bir görüşme gerçekleştirip günü netleştireceklerdi. O yüzden dün, bugün açıklayabileceğimizi söylemiştik. Gelecek hafta, 11 Haziran günü saat 16.00'da Sayın Cumhurbaşkanı'nı genel merkezimizde ağırlayacağız. Gün ve saat bu şekilde netleşmiş oldu, kendilerini bekliyoruz." dedi.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa5

GÖRÜŞMEYE KATILACAK HEYETLER

Görüşmede kimlerin bulunacağına ilişkin soruya yanıt veren Özgür Özel, "Onu da karşılıklı görüştük. Aynı heyetlerle ikinci görüşmeyi de gerçekleştireceğiz." dedi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamak için özel bir oturma düzeni müzakere edilmediğini belirterek, "İki siyasi partinin genel başkanları nasıl oturması gerekiyorsa o şekilde Sayın Cumhurbaşkanı'nı ağırlayacağız. Bunun dışında herhangi bir şeyi müzakere etmeye gerek yok." şeklinde konuştu.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa4

İADE-İ ZİYARETİN ÖNEMİ

Bu ziyaret, iki siyasi liderin arasındaki diyalog ve iş birliğinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yapacağı ziyaret, siyasi gündemde de geniş yankı bulması bekleniyor.

Ozgur Ozel Erdogan 02052024 Aa6