Dünyaca ünlü eski Fransız futbolcu Eric Cantona, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi.

Eric Cantona 28052024 2

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Cantona, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hala bu suçluları koruyacak kimse kaldı mı? Hala bu suçluları kınamayan kimse kaldı mı? Hala bu suçluları silahlandıran ülkeler kaldı mı? Hala bu duruma soykırım demeyen kimse kaldı mı? Hala böyle bir dehşet karşısında gözyaşı dökmeyen kimse kaldı mı?" sorularını yöneltti.

Eric Cantona 28052024 3

İSRAİL'İN SALDIRISI

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına geçen pazar günü düzenlediği saldırıda 23’ü çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinli hayatını kaybetmiş, 249 Filistinli yaralanmıştı.

Israil Refah Kamp Vuruldu 45 Olu 260520204

ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARI

Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına ve insani yardımları engellememesine hükmetmişti. Ancak İsrail, bu kararı ihlal ederek saldırıyı gerçekleştirmişti.

Uad 30012024 Aa (1)

ULUSLARARASI TEPKİLER

Cantona'nın tepkisi, uluslararası toplumun İsrail'in Refah'taki saldırısına yönelik tepkilerinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Birçok insan hakları örgütü ve devlet, İsrail'in bu saldırısını kınayarak, savaş suçu olarak nitelendirmişti.