Eric Schroeder, Almanya'nın en büyük organize suç örgütlerinden birinin lideridir. Eric Schroeder, 1961 yılında doğmuş olup 80'li yıllardan itibaren Almanya, İtalya ve Balkanlar'da uyuşturucu ticareti yapan örgütün kurucusudur.

Uyuşturucu ticareti, yağma, rüşvet ve yasadışı silah ticareti gibi suç faaliyetlerini yönetmektedir. Almanya'da 8 eyalette faaliyet gösteren örgütün merkezi Köln'dedir. Schroeder, Avrupa genelinde uyuşturucu sevkiyatını organize eden bir figür olarak bilinmektedir ve uluslararası uyuşturucu baronu statüsünde olduğu ifade edilmektedir. Örgütün yıllık geliri tahminen 500 milyon avro civarındadır.

Örgütüyle birlikte piyasa payını genişletmiş ve zamanla Avrupa genelinde tanınan bir suç patronu haline gelmiştir. Son yıllarda Schroeder'in adı, suçluların sığındığı birçok ülkedeki kaçakçılık olaylarıyla ilişkilendirilmiştir.

Almanya tarafından çıkartılan Interpol kırmızı bülteniyle “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve uyuşturucu ticareti yapma suçlarıyla” aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder İstanbul’da yapılan “Kafes-25” operasyonuyla 25 Aralık günü yakalandı.

ERİC SCHROEDER ŞU AN NEREDE?

Alman yetkili makamları Schroeder’ın yakalanması ardından ülkeye iade edilmesini talep etti. Resmî makamlarla yapılan iadeye ilişkin talep, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Editör: Zeynep Baş