Bursa’nın İznik ilçesinde en erken erik hasadı yapıldı. Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'nın ürettiği eriğin kilosu altın ile yarışırken, Orta Doğu ülkeleri kilolarca almak için sıraya girmiş durumda. Üretici Mustafa Kutay Ası, eriğin adet olarakta satıldığını belirtirken, gramajının 70 ila 100 lira arasında değiştiğini belirtti. 

ARAP ŞEYHLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, "Müthiş bir ilgi var. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Arap şeyhleri yoğun erik istiyorlar. Eriklerimizin kilosu 3 bin 500 TL’dir. Ağaçlarımıza 12 ay boyunca bebek gibi bakıyoruz. Akıllı seramızda toprak ve sera sıcaklığını ısıtma sistemi kullanarak ayarladık ve erken hasadı mümkün kıldık. Fakat bunu başarmak bizim için oldukça maliyetli oldu. Isıtma için kullandığımız kömürün masrafı bu sene kış ayının ülkemizde çok sert geçmesinden dolayı 200 bin lirayı buldu” dedi.

Erigin Fiyati Cep Yakiyor Arap Seyhleri Kilolarca Siparis Veriyor 28Subat2024 Iha 1

MARMARİS'TEN BURSA'YA GELDİ

Erken hasat papaz eriğini almak için Marmaris’ten İznik’e geldiğini ifade eden Özdemir Yiğit ise, “Sosyal medyada erik üretimini duydum, soluğu hemen burada aldım. Eriklerin lezzeti ise harika” dedi.

Erigin Fiyati Cep Yakiyor Arap Seyhleri Kilolarca Siparis Veriyor 28Subat2024 Iha 2

Editör: Hakan Mutlu