Evrim Akın, her hafta farklı bir ünlünün evine konuk oluyor. Bu hafta Erman Toroğlu ve eşi Ezgi Yavuz’un evine konuk oldu. Pazar gününü evde geçirenlere keyifli anlar vadeden programda bu hafta Erman Toroğlu ve eşi Ezgi Yavuz ev sahipliği yaptı. İzleyiciler programın ardından Erman Toroğlu hakkında araştırmalara başladı. Erman Toroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 2

Erman Toroğlu Kimdir?

Erman Toroğlu 24 Kasım 1948 tarihinde Mersin'de doğmuştur. Türk eski futbolcu ve hakem, futbol yorumcusu, televizyoncu ve spor yazarıdır. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olan Toroğlu, Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi İktisat bölümünde tamamlamıştır.

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 1

Gençlerbirliği'nde başlayan futbol hayatına sırasıyla Ankara Güneşspor, Mersin İdman Yurdu ve uzun yıllar kaptanlığını yaptığı MKE Ankaragücü'nde devam etmiştir. Futbolculuktan sonra hakemliğe başlamış ve FIFA kokartı almıştır. Cavit Çağlar'ın davetiyle siyasete girmiş ve 1991 seçimlerinde, hocası Aydın Güven Gürkan'ın karşısına Mersin'de DYP'den aday olmuştur.

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 3

Şansal Büyüka ile uzun yıllardır önce Show TV ve ardından Lig TV'de yayınlanan Maraton adlı programda yorumculuk yapmıştır. Hürriyet gazetesinde yazarlık yapan Erman Toroğlu, 2010-2013 yılları arasında Telegol'de futbol yorumculuğu yapmıştır.

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 5

2015 yılının başlarında TRT Spor kanalında yorumculuk yapmış fakat kısa bir süre sonra çeşitli nedenlerden dolayı kanaldan ayrılmıştır. Şimdilerde ise maç sonralarında A Spor kanalında yorumculuk yapmaktadır.

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 7

Spor alanındaki başarılarına ek olarak, Erman Toroğlu’nun kişisel hayatı da dikkat çekiyor. 1974 yılında evlendiği Şükran Toroğlu ile olan evliliğinden iki çocuğu bulunuyor. Ancak, bu evliliği 2011 yılında sona erdi.

Erman Toroğlu Kimdir Kaç Yaşında Nereli 6

Erman Toroğlu, 2022 yılında avukat Ezgi Yavuz ile evlendi. Ezgi Yavuz 1982 yılında doğmuştur. 42 yaşındaki Yavuz, avukatlık yapmaktadır. Çift, aralarındaki yaş farkıyla da dikkat çekmektedir.
 

Editör: Nurseli Fırat