Başakşehir’de yılbaşı gecesi Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldürmesi sebebiyle İbrahim Keloğlan’a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına Cumhuriyet Savcısı itiraz edecek.

Kedi Eros Ibrahim Keloglan 20032024 Dha1

OLAYIN GEÇMİŞİ

Başakşehir’de, bir sitede yaşayan ve bakımı yapılan Eros adlı kedi, aynı sitede ikamet eden İbrahim Keloğlan tarafından yılbaşı gecesi tekmelenerek öldürülmüştü. İlk olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması şeklinde verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası, üst mahkeme tarafından bozulmuştu. Ardından devam eden yargılamanın ilk duruşmasında Keloğlan, 'Kasten hayvan öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Kedi Eros Ibrahim Keloglan 20032024 Dha3

CUMHURİYET SAVCISININ İTİRAZI

Kararın kamuoyu ve hayvanseverler tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından, 18 Mart'ta Cumhuriyet Savcısı harekete geçti. Savcı, mahkemeye bir yazı göndererek, gerekçeli karar yazıldıktan sonra karar aleyhine istinafa itirazda bulunacağını bildirdi.

Kedi Eros Ibrahim Keloglan 20032024 Dha4

GÖNDERİLEN DİLEKÇE

Cumhuriyet Savcısı, gönderdiği dilekçede, "Usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi kararın bozulması için istinaf yoluna gidilecektir" ifadesine yer verdi. Bu gelişmeyle birlikte, davanın yeni bir safhası başlayabilir.

Kedi Eros Ibrahim Keloglan 20032024 Dha5

Editör: Mevlüt Peker