31 Aralık gecesi İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yargılama bugün yeniden başladı. Türkiye'nin gündemine oturan bu olay sebebiyle, hayvanseverler adliyeye akın etti. 

İZDİHAM YAŞANDI

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı. Hayvanseverler ‘Katil İbrahim ve Eros için adalet’ sloganları attı.

Mustekiler Kedi Eros Ibrahim Keloglan 13032024

KELOĞLAN'IN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuksuz sanık İbrahim Keloğlan, ilk savunmasını tekrar ettiğini söyleyerek, "Hakkımda söylendiği gibi suçlu birisi değilim. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık öfkeyle kendimi kaybederek hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık ve köylük arazilerde kedi ve köpekleri beslemek bana terapi gibi geldi. Ve elimden geldiğince bunları yapacağımı psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. 8 Şubattaki duruşmadan sonra gerçekleştirdim, bir hayvan barınağına bağış yaptım. Elimden geldiğince bunları yapacağıma, psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. Psikolojik destek alma sözümü tutamadım. İlk duruşmadan sonra bağış yaptım. Bu olayın bazı kişiler tarafından yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa itmişlerdir. Yine bazı kişiler tarafından iftiralarla bu olay sebebiyle bütün bilgilerim insanların eline geçti. Eşim ve ailem büyük bir kaosun içine atılarak insan içine çıkamayacak duruma geldi. Şu anda burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Mustekiler Kedi Eros Ibrahim Keloglan 13032024 1

"CİNSEL İSTİSMARCILARIN DA ÇOCUKLARI VARDIR"

Müştekilerin avukatı, sanık Keloğlan'ın en üst hadden cezalandırılmasını ve tutuklu yargılanmasını talep etti. Avukat, sanık İbrahim Keloğlan'ın, önceki savunmasında "Benim de kedim var" ifadesini hatırlatarak, "Cinsel istismarcıların da çocukları vardır. Kadın katillerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri vardır. Dolayısıyla sanığın hayvan sahibi beyanı da suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanık yargılamanın en başından bu güne suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştur. Kamuoyu dosyayı takip etmektedir" diye konuştu.

Ibrahim Keloglan Kedi Eros 13032024 1

"NİYE KİMSE BENİ ANLAMIYOR"

Müşteki avukatlarının beyanlarının ardından söz isteyen sanık İbrahim Keloğlan, "Niye kimse beni anlamıyor. Neden sağlığım göz önünde bulundurulmuyor şu anda. Çok pişmanım hatamı kabul ediyorum" dedi.

SAVCI, TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanık Keloğlan'ın "canavarca hisle eziyet çektirerek kediyi öldürdüğü" gerekçesiyle alt hadden uzaklaşarak, üst hadde yakın hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Eros Kedi Ibrahim Keloglan 13032024 Dha1

"BENİ TAMAMEN YALNIZ BIRAKTILAR"

Son sözü sorulan İbrahim Keloğlan, "Beni tamamen beni yalnız bıraktılar. Söylemek istediğim çok şey var. İddialar tamamen yalan ve iftira. Hala baktığım bir kedim var. Konuştukça daha çok batıracağım kendimi diye düşünüyorum. Baktığım bir kedi var bunların hepsi mevcut delillerle sabittir. Ben zaten hayvansever biriyim. Dağlık ve köylük alanlarda besleme yaptığıma dair videolar var. Ben devletime güveniyorum. Geldim beyanlarımı kendim verdim. Beni yalnız bıraktılar. Bugüne kadar kaçmadım bunca şeye rağmen geldim" dedi.

Eros Kedi Ibrahim Keloglan 13032024 Dha2

İBRAHİM KELOĞLAN SERBEST

Yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan 'Kasten hayvan öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı konularak adli kontrol tedbiri uygulandı. Mahkemenin kararı duruşmayı takip edenlerin tepkisine neden oldu. Duruşmayı takip eden hayvanseverler İbrahim Keloğlan hakkındaki adli kontrol kararına ıslık ve alkışlarla tepki gösterdi.

Editör: Mevlüt Peker