Ertuğrul ÖzkökTRT Spor'un Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın galip geldiği maçtan sonra sevinen bir kadın taraftarın görüntülerinin canlı yayınında verilmesine ilişkin dün yaptığı açıklamayı kaleme aldı.

"DESTEKLEMEYE GELEN MUHAFAZAKARI DA, MODERNİ DE VARDI..."

Özkök, açıklamayı "Tarihinin en hayret verici açıklaması" olarak tanımlarken, "Uluslararası bir maç bu. Desteklemeye gelen Türkler arasında muhafazakarı da vardı moderni de… Tribünde bu insanlar bütün maç boyunca yan yana oturmuş. O kızdan kimse rahatsız olmamış. Ama Teksas’tan 10 bin 651 km uzakta Ankara’da oturan arkadaşlar telekinezi vaziyette fena halde rahatsız olmuşlar. Üç beş saniye gösterilip geçmiş bir görüntüden. İnanın benim dikkatimi bile çekmedi. O adamlar ne ara görmüşler de neden rahatsız olmuşlar belli değil.  Anında bir araya gelmişler ve lince koşuyorlar." dedi.

Mans Kadin Taraftar

"TRT'DE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ ALINMASINLAR"

Sert eleştirilerde bulunan Özkök, yazısının sonunda ise kendisinin de TRT'de çalıştığına vurgu yaparak kurumda çalışanların üstüne alınmamasını belirtti. Özkök, "TRT’de çalışan arkadaşlarımız alınmasınlar. Sözüm onlardan dışarı… O kurumda ben de çalıştım. Özerk yıllarında, televizyonun ilk yıllarında, sonralarında ne demokrat ne harika insanlar çıktığını biliyorum o kurumdan. Bugün bütün dünyada başarılı işlere imza atan yeni nesil Türk televizyonculuğu o okuldan çıktı.  Ama bugünkü TRT yönetimi var ya… İşte onlara verdiğim vergilerimi helal etmiyorum. Vatandaş olarak o vergilerimin hesabını soramadığım için de kahroluyorum…" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMA: "RAHATSIZ EDİCİ DURUM"

TRT Spor'dan yapılan açıklamada, "Dün gece, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayınında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir. Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde Kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, maçın çekimlerini ve rejisini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkânı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla, yayın politikamıza tamamen ters olan bu görüntü, ABD'li yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir" denilmişti. 

Editör: Haber Merkezi