Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonu kapsamında internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan 71 şüpheli, Erzurum Adliyesi'ne mahkemeye çıkarıldı.

Erzurum Sibergoz 20 Operasyonu 02022024 Iha (4)

OLTALAMA SİTELERİ ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPIYORLARDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, araç kiralama ve sigorta firmalarını taklit eden oltalama siteler üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 75 kişi tespit edildi. 3 aylık fiziki ve teknik takibin ardından, son bir yılda 35 milyon 215 bin TL'lik hesap hareketi saptandı.

Erzurum Sibergoz 20 Operasyonu 02022024 Iha (2)

20 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Erzurum merkezli olarak İstanbul, Adana, Mersin, Sinop, Tekirdağ ve diğer 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 71 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, dijital materyaller, banka kartları, simkartlar, kokain, uyuşturucu haplar, silahlar ve maddi değerler ele geçirildi.

Erzurum Sibergoz 20 Operasyonu 02022024 Iha (3)

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla etkin mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.