Erzurum'un Karayazı ilçesinde bir çobana sürülerini başıboş bıraktığı ve 'trafiği tehlikeye attığı' gerekçesiyle bin 195 lira idari para cezası kesildi. Ceza daha sonra ise 971 bin 25 liraya düşürüldü.

KAYMAKAM SARIDOĞAN'I HEDEF ALDILAR

Olayın ardından özellikle HDP'li isimler, Kaymakam Muammer Sarıdoğan'ı suçlarken para cezasının koyunların kaymakamın konvoyuna engel olduğu gerekçesiyle keyfi olarak verildiği iddiası ortaya atıldı.

koyun pexels2

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların ardından kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bölgede hayvancılığın yoğun olduğu vurgulanırken dikkatsizlikler sonucu trafik kazalarının yaşandığı ve bunların yaralanma ve ölümle sonuçlanabildiği aktarıldı. Açıklamada, Erzurum Karayazı ile Ağrı Tutak arasındaki karayolu üzerinde çalışmaların devam ettiği bir dönemde hayvanların yolda başıboş olarak gezdiği ve çoban tarafından trafiği açma noktasında herhangi bir müdahalenin olmadığı belirtildi.

muammer-saridogan-1

'UYARILARA RAĞMEN BAŞIBOŞ HAYVAN OTLATMAYA DEVAM ETTİ'

Açıklamanın devamında yine benzer bir durum nedeniyle vatandaşın ve araç sürücülerinin şikayetleri üzerine sürü sahibine uyarı yapılmasına rağmen başıboş hayvan otlatmaya devam ettiği için idari işlem uygulandığı aktarıldı.

Editör: Site Yönetim