Esenler'de herkesi şaşkına çeviren bir olay meydana geldi. Bölgede dolaşan fahri müfettiş çevresindeki araçlara haksız cezalar kesmeye başladı. Vatandaşlar isyan bayrağını çekerken kimi arabasını sattı, kimi aracını yakmak istediğini belirtti. 

Esenlerde Fahri Mufettis Kabusu 19Subat2024 1

MEYDANDA PANKARTLI TEPKİ

Ekran Haber'in özel haberine göre Esenler'de yaşayan bir fahri müfettiş vatandaşları canından bezdirdi. İddiaya göre müfettişin, aynı dakikada aynı araca farklı cezalar yazdığı, ses sistemi olmayan araca, ses sistemi cezası kestiği belirtildi. Artık cezaların ardı arkası kesilmediğini söyleyen mağdurlar arabalarına pankartlar asarak Esenler Meydanı'na çekti. 

Esenlerde Fahri Mufettis Kabusu 19Subat2024 2

DRİFT ATMADIĞI HALDE DRİFT CEZASI YEDİ

Kimi kamyonla drift atmadığı halde drift cezası aldığını ifade ederken kimi de korkudan e-Devlet hesabına giremediğini ifade etti. Bir vatandaş ise her iki aracının üzerinde 38 ila 48 arası cezasının olduğunu açıkladı. 

Esenlerde Fahri Mufettis Kabusu 19Subat2024 3

"ARABALARIMI YAKACAĞIM"

Mağdurlardan biri durumdan çok sıkıldığını belirterek "En sonunda Dörtyol Meydan'a alacağım arabalarımı benzin döküp yakacağım. Cezayı ödemeden arabayı satamıyoruz, muayenelerimizi yaptıramıyoruz."ifadelerini kullandı. Birden fazla araç sahibi kesilen cezaların iptal edilmesini, ve yeni cezaların gelmemesini talep etti. 

Esenlerde Fahri Mufettis Kabusu 19Subat2024 4

Editör: Yağmur Güzel