İstanbul Esenyurt'ta okulda başlayan bir tartışma, sokakta şiddet olayına dönüştü. Okulda yaşanan tartışmanın ardından, Hasan Karasati isimli öğrenci, dün öğle saatlerinde yaşadığı mahallede 7 çocuk tarafından darp edildi. Olay, Esenyurt Sultaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Darp sonucunda genç çocuğun kolu kırıldı.

GÜVENLİK KAMERASINDA KAVGA ANI

Tartışmanın büyümesi üzerine, Hasan Karasati'ye saldıran çocuklar, onu sokak ortasında tekme ve yumruklarla dövdü. Çevredeki sakinlerin müdahalesiyle son bulan olay sonrası, Hasan, babası Adem Karasati tarafından hastaneye götürüldü. Tedavisinin ardından koluna alçı takılan genç, taburcu edildi. Yaşananlar, mahalledeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

BABA KARASATI: KARŞI TARAFTAN DAVACI DEĞİLİM

Olayın ardından konuşan baba Adem Karasati, yaşananlardan dolayı karşı taraftan şikayetçi olmadığını belirtti. Kavga nedeninin küçük bir anlaşmazlık olduğunu düşündüğünü ifade eden Karasati, diğer ailelere de çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Baba Karasati, toplumda çocukların yanlış yollara sapmaması için ailelerin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün bu ufak çocuklar çeteleşirse yarın öbür gün kim bilir ne zararlar verebilirler” dedi.

YEREL TOPLUM VE EĞİTİM ÜZERİNE ÇAĞRILAR

Hasan'ın babası, kendi duruşunun anlayış ve uzlaşıya dayandığını, ancak herkesin bu şekilde düşünmeyebileceğini söyledi. Olayla ilgili ailelerle yapılan konuşmalarda, bazı çocukların özür dilediğini, kendisinin de bu olayın bir daha tekrarlanmamasını umduğunu dile getirdi. “Ağaç yaş iken eğilir” diyen Adem Karasati, tüm aileleri çocuklarının eğitimine ve toplum içindeki davranışlarına dikkat etmeye çağırdı.

Editör: Mevlüt Peker