İstanbul'un Esenyurt ilçesi, Mehterçeşme Mahallesi Hacı Bayram Veli Caddesi'nde dün öğle saatlerinde tehlikeli bir kaza meydana geldi. Bir binanın çatı katına inşaat malzemesi taşıyan vinç, saat 13.30 sıralarında yüksek gerilim hattına temas etti. Bu temas, aşırı statik elektrik birikimi sonucu yer altı elektrik hatlarında büyük bir patlamaya neden oldu. Güvenlik kameralarına da yansıyan patlama anları, çevre sakinlerinde büyük korku ve paniğe sebep oldu.

OLAY YERİNE ACİL SERVİSLER SEVK EDİLDİ

Kaza sonrası çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri hızla yönlendirildi. Vinç operatörü patlama esnasında yaralanarak olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı binaların elektrik panoları hasar görürken, bir mağazanın tentesi de zarar gördü.

Esenyurt Elektrik Patlama 13052024 Iha2

MAĞDURLAR KONUŞTU: BÜYÜK HASAR VE MAĞDURİYET

Mahmut Gürbüz, olay anını "Bomba gibi bir etki oluşturdu, yer altından alevler çıktı. Duman çıkmaya başladı ve insanlar panikle kaçmaya başladı" diyerek aktardı. Yaralanan vinç operatörünün hemen hastaneye kaldırıldığını belirtti. Ali Han ise yaşananlarla ilgili, "Elektrik panoları patladı, binalarımızda büyük hasar var. Şu anda caddenin sol tarafındaki binalar zarar gördü, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.