Esenyurt'ta, 211 konuttan oluşan bir sitede bulunan daireler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı. İddialara göre, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 86 kişilik bir çete, siteden daire almak isteyen kişilere arsa üzerinden sahte evraklarla fahiş fiyatlarla daire sattı. Sitedeki 211 daire, yaklaşık 600 kişiye satıldı ancak çete üyeleri daire sahiplerini siteye sokmadı. Mağdurlardan bazıları silahla tehdit edildi ve bazıları da fiziksel şiddete maruz kaldı. Çete üyeleri ayrıca, birçok dairenin kilidini kırarak daireleri başkalarına kiraya verdi. 

FAİŞ FİYATLARA SANTİM SANTİM ARSA

İddianamede, 164 kişinin şikayetçi olduğu ve 5 şüphelinin yanı sıra emlakçıların da dahil olduğu 86 şüpheli yer aldığı belirtildi. Bilirkişi raporuna göre, bahsi geçen 3 bloklu sitede toplam 211 daire ve 15 dükkandan oluştuğu tespit edildi. Araştırmaya göre, sitenin arsa taşınmazının yüzde 72'sinin site müteahhidi Metin U.'ya ait olduğu ve yüzde 27'sinin ise Kızılkaya soyadına sahip kişilere ait olduğu belirlendi.

İddianamede, müştekilerin siteden daire almak istediklerinde arsa üzerinde hisse payı devri satışı yapılarak kandırıldıkları ve bu işlemlerin usulsüz ve sahte olduğu belirtildi. Çok düşük değerlere sahip hisselerin fahiş fiyatlara satıldığına dikkat çekildi. Toplamda 211 dairenin yaklaşık 600 kişiye satıldığı ifade edildi. 

KAPI KİLİTLERİNİ KIRIP BAŞKALARINA SATTILAR

Mağdurlar dairelerinin kapı kilitlerinin değiştirilip, evlere zorla girildiği ve başka kişilere kiralanıp, satıldığını belirtti. Ayrıca, siteye güvenlik adı altında suç kaydı olan kişilerin yerleştirildiği belirtildi. Suç örgütünün tapu ve noter gibi kamu kurumlarında bağlantıları olduğu ve bu sayede süreklilik ve güvenilirlik ilkelerini etkin bir şekilde kullandıkları ifade edildi. Sitenin elektriğinin bir şantiye üzerinden sağlandığı ve site yönetiminin özellikle yabancı uyruklu müştekilerden kayıt dışı elektrik borcu talep ettikleri, bu talepleri reddeden sakinlere tehditlerde bulunarak elektriklerini keserek zor durumda bıraktıkları kaydedildi.

esenyurtta daireleri 600 kisiye saatilar dha 3

POLİS VE PARTİ BAŞKANLARI DA VAR

İddianamede, suç örgütünün liderliğini Nihat A.'nın üstlendiği ve Mehmet Ö., Abdulsemet K., Çetin Başkan Ş. ve Fatih D. gibi kişilerin örgütün yöneticileri arasında yer aldığı belirtildi. Örgütün toplamda 86 üyesi olduğu ifade edildi. İddianamede Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ E.'nin de örgüt üyeleri arasında olduğu iddiası yer aldı. Soruşturma sırasında Abdulsemet K.'ın telefonunda birçok kişiye ait tapu görsellerinin bulunduğu belirtildi. Çetin Başkan Ş.'nin örgütün silahlı yapısının lideri olduğu ve Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütü üyeleri ve kendi adamlarıyla toplu fotoğraflar çektikleri ve sosyal medyada paylaşarak daire sahipleri ve vatandaşlara korku saldıkları ifade edildi. Eski Esenyurt Asayiş Büro Amirliği Komiseri Hüseyin Ç. ile örgüt lideri Nihat A. arasında yazışmalar olduğu iddia edildi. Polis memuru Mevlüt K.'nin de site yönetiminde yer alarak örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi. Ayrıca Hüseyin C.'nın başka bir siteye kayyum olarak atanan Avukat Güray T. ile örgüt adına pazarlık yaptığı iddiası da yer aldı.
 

Kaynak: DHA