Ekran Haber'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre, ünlü otel sahibi Ertuğrul Atay'ın oğlu Can Atay ile yüksek mimar Polen Atay, 22 Haziran 2019'da evlenmişti. Polen Atay eşi Can Atay'ın düğünden 4 gün sonra şiddet görmeye başladığını açıklamıştı. Polen Atay "Beni darp etti, bornoz kuşağıyla öldürmeye çalıştı" diyerek eşi Can Atay'ı savcılığa 14 Temmuz 2020'de şikayetçi olmuştu. Can Atay hakkında "Eşe karşı öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

MÜTALAA VERİLDİ

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Can Atay ve taraf avukatları katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanık Atay’ın üzerine atılı “Eşe karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan delil yetersizliğinden beraat verilmesini talep etti. Can. Atay mütalaaya karşı savunmasında suç işlemediğini, eşinin evlilikleri içerisinde defalarca intihara teşebbüs ettiğini ifade ederek “Ne bir tokat ne de bir şiddette bulunmadım. Beraatımı istiyorum” dedi.

SON SÖZÜ SORULDU

Mahkeme, karar vereceğini söyleyerek Atay’a son sözlerini sordu. Atay, “Eşim kendine asmaya teşebbüs etmiştir. Güvenlik görevlileri ve benim sayemde geri dönmüştür. Suçsuzum beraatımı talep ediyorum” dedi.

KARAR ÖNCESİ AÇIKLAMA

Karar arasından açıklama yapan Can Atay, “Eşim intihara teşebbüs etmiştir. Hayatını kurtarmama rağmen 15 gün sonra eşyalarını toplamış, banka hesaplarını boşaltmış, Adana’daki ailesinin yanında verdiği ifadede onu öldürmeye çalıştığıiddia etmişti. Yargılamanın geldiği bu aşamada çelişki ve mesnetsiz iddialarından başka suç işlediğimi gösteren bir şey yoktur” dedi.

BERAAT ETTİ

Kararını açıklayan heyet, sanık Can Atay’ın “Eşe karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan oy birliğiyle beraatına hükmetti. Mahkeme ayrıca suça konu bornozun dosyada delil olarak saklanmasına karar verdi.

Editör: Ozan Barış Erim