Ünlü milyardar Epstein, partneri Ghislaine Maxwell ile birlikte aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi taciz ettiği ayrıca insan kaçakçılığı yaptığı suçuyla yargılanıyordu. Bir İngiliz medya devinin kızı olan Maxwell’e karşı açılan bir dava kapsamında isimlerin kamuya açıklanmasına karar verildi. 

LİSTEDEKİ İSİMLER DÜNYA BASININI SALLADI

Dava kapsamında açıklanan bazı isimler suçlu bulunurken, bazı kişilerin isimleri ise potansiyel tanık olarak geçiyor. Hakim Loretta Preska, çoğu ismin zaten kamuda yer aldığını ve çok sayıda kişinin de belgelerin açıklanmasına bir itirazı olmadığını söyledi.

prens-andrew

PRENS ANDREW'UN İSMİ DE LİSTEDE YER ALIYOR 

Johanna Sjoberg isimli kişi, 2001 yılında Epstein'ın Manhattan’daki evinde Prens Andrew’ün kendini taciz ettiğini iddia etti. Mahkeme kapsamında Virginia Giuffre isimli kadın ise ise 17 yaşındayken yani ABD yasalarına göre çocukken, Epstein tarafından Prens Andrew'a sunulduğunu söyledi. Hakkında çıkan iddialari ise Prens Andrew reddetti. Buckingham Sarayı daha önce iddiaların "kategorik olarak doğru olmadığını" söylemişti.

bill-ve-stajyeri

ESKİ ABD BAŞKANI BİLL CLİNTON'IN ADI YER ALDI

2000’lerin başında hayırsever bir aktivist olarak takdir edildiği bir dönemde Epstein'ın uçağıyla Bill Clinton’ın çok sayıda insani yardım gezisi için Afrika’ya gittiği biliniyor. Mahkeme belgelerine göre Sjoberg ifadesinde Epstein'ın bir keresinde, kendisine Clinton'ın "kızları genç sevdiğini" söylediğini anlattı. Ayrıca hatırlatmakda fayda var; Clinton daha önce de başkanlık yaptığı dönemde 22 yaşındaki bir Beyaz Saray stajyeriyle ilişki yaşamıştı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu