İYİ Parti Bodrum Başkan Adayı Raşit Emir Süer, esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı Bodrum Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın elini sıkmadı. Tokalaşmayı geri çevirmek suretiyle gergin başlayan diyalog, başladığı gibi sert devam etti. İYİ Partili Süer, CHP’li Aras’ı “verdiği sözleri tutmamak” ile suçladı; CHP’li Aras ise “Provokasyona gelmeyeceğim” karşılığını verdi.

GERİLİM, İYİ PARTİLİ ADAYIN TAVIR VE SÖZLERİYLE BAŞLADI

Bodrum'da gerçekleştirilen 5'inci Acı Ot Festivali'nin açılışının ardından, Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'ın İYİ Parti heyetiyle karşılaşması gergin anlara sahne oldu.

EL SIKMAYI REDDETTİ, GERGİNLİK ARTTI

Esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun, İYİ Parti Bodrum Adayı Raşit Emir Süer ve diğer parti üyeleri ile karşılaşan Ahmet Aras'a, Raşit Emir Süer elini uzatmayı reddetti. Süer'in, "Ben sizle tokalaşmayacağım, sizin bu millete yaptıklarınızdan dolayı ben buradayım" şeklindeki sözleri ortamı gerdi.

BAŞKAN ARAS'TAN KARŞILIKLI SAYGI ÇAĞRISI

Gerginliğin arttığı bu anda, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, saygılı olunması gerektiğini vurgulayarak, kendisinin provokasyona gelmeyecek bir kişi olduğunu ifade etti. Aras, "Lütfen saygılı ol! Ben Bodrum Belediye Başkanıyım. Senin provokasyonlarına gelecek bir adam değilim. Biz bu memleketin çocuğuyuz. Vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Bu milletin hakimi var savcısı var. Bana AK Parti ağızıyla konuşma" diyerek, siyasi rekabetin saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

SİYASİ REKABETTE SAYGI VURGUSU

Aras, İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun'a, siyasi dilin Bodrum'a yakışmadığını belirterek, AK Parti ve İYİ Parti arasındaki yarışın her zaman saygı içinde gerçekleştiğini söyledi. Aras, Ergun’a, "AK Parti'den, İYİ Parti'ye aday mı çıkardınız? Bize AK Parti ağzıyla konuşuyor arkadaş. Bu siyaset dilinin Bodrum’da yeri yoktur. Biz burada AK Parti ile İYİ Parti ile her zaman saygı içerisinde yarışıyoruz” dedi. Yaşanan gerginlik, çevredekilerin müdahalesi ile yatıştırıldı ve siyasi figürler ziyaretlerine devam etti.

Editör: Mevlüt Peker