İstanbul Fatih'te, 4 Mayıs'ta saat 14.00 sıralarında, Mercan Yokuşu Fuat Paşa Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda, bir dükkanda çalışan genç bir çırak, iddiaya göre alışveriş yapmayan bir yabancı turisti bıçakla kovaladı ve kolundan yaraladı. Yaralı turist, acil müdahale için hastaneye kaldırıldı. Olayın şok edici anları, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

TARTIŞMA VE KOVALAMACA

Edinilen bilgilere göre, çırak ile alışveriş yapmayan yabancı turist arasında dükkandan ayrılma esnasında tartışma çıktı. Turistin dükkandan ayrılmasının ardından çıkan ikinci bir tartışmada, çırak yanındaki bıçakla turisti kovalamaya başladı. Turist, can havliyle yakındaki bir dükkana sığınmaya çalışırken, çırak elindeki bıçakla onu takip etti ve yaraladı. Bu sırada, çırağın turistin yakını olduğu iddia edilen başka bir kişiye de saldırmaya çalıştığı görüldü.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, genç çırağın, turisti kovaladığı ve elindeki bıçağı savurduğu anlar net bir şekilde görülüyor. Olay sonrası çırak olay yerinden hızla uzaklaştı.

ŞAHİT İFADELERİ

Olayı gören yerel esnaf Mehmet Emin Pişkin, "Turistin bıçaklandığını gördük. Bıçakladıktan sonra bu taraftan kaçtı. O esnada kalabalık toplanmaya başladı. Çok geçmeden ambulans ve polis geldi. Bıçaklanan kişi, Filistinli bir turistti ve yanında ailesi de vardı" şeklinde konuştu. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Editör: Mevlüt Peker