İstanbul Beylikdüzü’nde bir kadın hastanın, yağ aldırma ameliyatı sonrası öldüğü iddia edildi. Kadının ailesinin iddialarına göre, 49 yaşındaki G.Ö. yanında kızı D.Ö. ile birlikte 20 Kasım Pazartesi günü sabah saatlerinde Beylikdüzü'ndeki özel hastaneye gitti.

AMELİYAT SONRASI NABZI DURDU

Eşine “Varis ameliyatına gireceğim.” diyerek gittiği hastanede karından yağ aldırma ameliyatı geçiren G.Ö.’nün ameliyattan sonra nabzı durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kadının ailesi, doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu iddia ederken, hastane tarafından aileye verilen ölüm raporunda ise “doğal ölüm” yazdığı görüldü. Aile ihmal iddiaları üzerine savcılığa şikayette bulundu. Kadının cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

“EŞİMİN ÖLÜMÜNDE İHMAL VAR”

Adli Tıp Kurumu'nda otopsi incelemesinin tamamlanmasının ardından G.Ö. dün Zeytinburnu Erikli Baba Cem Evi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedilmek üzere Erzincan'a götürüldü. Eşinin ölümünde ihmali olanların cezasını çekmesini istediğini kaydeden Haydar Özkul şöyle konuştu: “Eşimin ölümünde ihmal olduğunu düşünüyorum. Bir hata varsa, hata yapan cezasını çeksin istiyorum. Ben varis ameliyatı olarak bildiğim için bu kadar basit bir ameliyattan risk olduğuna ihtimal vermiyorum. İşin içinde çok büyük ihmal olduğunu düşünüyorum. Suçlu kimse, hata kimdeyse, ben kimseye çamur atmak da istemiyorum ama hatası olan cezasını çeksin. Şikayette bulunduk, savcılık da geldi. Her türlü belgeleri toparladılar. Ben şikayetçiyim. Ben yaşadım, başkası yaşamasın. Eğer ortada bir hata ve ihmal varsa hatayı yapan cezasını çeksin.”

O HASTANEDE, BURUN ESTETİĞİ OLAN BİR KİŞİ DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ!

Öte yandan Ö.’nün yağ aldırma ameliyatı sonrasında hayatını kaybettiği özel hastanede şubat ayında da burun estetiği olan bir kişinin ameliyat sonrasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Konuyla ilgili hastane yönetimi ve doktorlar açıklama yapmak istemedi.