ESK (Et ve Süt Kurumu), kırmızı et fiyatlarında son dönemde yaşanan artışı gidermek üzere harekete geçti. Piyasayı dengelemek amacıyla Et ve Süt Kurumu, kesime hazır büyükbaş hayvanların satışına başlandığını duyurdu.

ESK (Et ve Süt Kurumu), et fiyatlarında son dönemde yaşanan önemli artışların ardından konuya çözüm getirmek üzere harekete geçti. ESK (Et ve Süt Kurumu), kırmızı et piyasasını dengeleme ve düzenleme misyonunun bir parçası olarak kesime hazır sığır satışı yapacağını açıkladı.

700 KG CANLI AĞIRLIK

Kırmızı et sektöründe faaliyet gösteren ESK (Et ve Süt Kurumu), resmi internet sitesi aracılığıyla et firmalarına yapacağı büyükbaş hayvan satışının detaylarına ilişkin bir duyuru yaptı.

Açıklamasında, kurumun kırmızı et piyasalarını dengelemek ve düzenlemekle görevli olduğu hatırlatmasında bulunan Et ve Süt Kurumu, "Bu kapsamda kırmızı et sektöründe (şarküteri üretimi) faaliyet gösteren firmalara etçi ve melez ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığa sahip kesime hazır büyükbaş hayvan satışı gerçekleştireceğiz" bilgisini verdi.

SIĞIR ALIMLARI 8 OCAK’A KADAR SÜRECEK

Et ve Süt Kurumunun açıklamasında ayrıca, kesime hazır sığırların teslimatının Derince-Bandırma Limanı'nda yapılacağı ve kesim işleminin kurum personeli gözetiminde, teslimattan sonraki üç gün içinde gerçekleşeceği belirtildi. Söz konusu sığır alımları için başvurular bugün (27 Aralık 2023) ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nde kabul edilecek.

130 TL + KDV

Kesime hazır sığırlardan elde edilen karkas etlerin fiyatları ile ilgili olarak duyuruda şu bilgilere yer veriliyor:

"Kesime hazır büyükbaş hayvanlardan elde edilen karkas etlerin (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) kilogram satış fiyatı 130 Türk Lirası + KDV'dir. Kesime hazır büyükbaş hayvanlardan elde edilen karkas etlerin alımı için ilk defa başvuruda bulunan firmaların, belirtilen tüm belgeleri satış usul ve esaslarına uygun, eksiksiz ve imzalı olarak ibraz etmeleri gerekmektedir. Kurumumuzdan daha önce kesime hazır büyükbaş hayvanlardan elde edilen karkas etleri satın alan firmalar için mevcut belgeleri incelenecek olup, bir yazı ile basit bir başvuru yeterli olacaktır."

Editör: Mevlüt Peker