Orta Doğu'daki ateş çemberinin büyümesinden endişelenen yatırımcıların borsayı terk edip altına yönelmesi, geçtiğimiz hafta altını zirveye taşıdı.

Geçen hafta gram altın 1830 TL'yi test ederek tarihi zirvesini görürken, bu hafta FED'in faiz kararı öncesi 1.813,67 TL'ye geriledi. 

Ancak ons altına endeksli gram altının Orta Doğu’da tansiyon yükseldikçe tarihi zirvesini de aşarak rekor üstüne rekor kıracağı tahmin ediliyor.

Atında güncel fiyatlar ise şöyle;

DOLAR YENİ REKORU TEST ETTİ

Uluslararası piyasalarda güç kaybeden dolar, TL kurunda ise yükselişini sürdürüyor. 28 TL'nin üzerinde ilerleyen dolar/TL yeni haftaya 28,4250 liradan başladı. Gördüğü en yüksek seviyeyi geçtiğimiz hafta 28,62 TL ile kaydeden dolar/TL  asya piyasalarında da 28.5142 TL'ye kadar yükselerek yeni rekor denemesi yaptı. 

Öte yandan dolar/TL Google geçen hafta yaşanan hatayı bir kez daha yineledi ve dün akşam saatlerinde dolar/TL kuru Google ekranlarında 24 lira 5 kuruş olarak göründü.

İki haftadır üst üste yaşanan hata sabah saatlerinde Google tarafında düzeltildi.

EURO, ALTIN VE DOLARI SOLLADI!

Bu hafta TUİK verirlerinin de açıklanması ile sürpriz yapan euro/TL paristesi oldu. 

Euro/TL haftanın ilk işlem gününe 30,57 seviyesinde başlayarak zirveye çıktı.

Güncel döziv fiyatları şöyle;

GÖZLER FED KARARINDA

İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmeler piyasaların odağında yer almaya devam ederken, ABD'de beklentilerin üzerinde gerçekleşen bir dizi makroekonomik verinin ardından Fed'in çarşamba günkü kararları yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın bu hafta politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılırken, aralık ve ocak toplantıları için öngörüler sınırlı da olsa değişmeye başladı.

Analistler, özellikle cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini kaydederek, Fed'in ekonomiyi soğutmak için attığı ultra şahin adımlara karşın istenilen sonuçlara henüz ulaşamadığını bildirdi.


 

Editör: Şeyda Karaca