"Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL?" merak edilen konular arasında yer alıyor. Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Türkiye genelinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç bireylerin aileleri için oldukça önemli olan evde bakım maaşı ödemeleri, her ay düzenli olarak veriliyor. Henüz bu ödemelerden yararlanmayanlar ise başvuru şartlarını araştırıyor. İşte evde bakım maaşı hakkında detaylar...

2023 EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL?

Türkiye genelinde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç bireylerin aileleri için oldukça önemli olan evde bakım maaşı ödemeleri, her ay düzenli olarak veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı miktarı ve ödeme tarihleri merak ediliyor.. Temmuz 2023 zammı ile yeni evde bakım maaşında memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik nedeniyle artış oldu. Buna bağlı olarak evde bakım aylıkları 4 bin 337 TL iken, yapılan düzenleme ile yüzde 17,55'lik zam oranı sonrasında yeni evde bakım maaaşı 5 bin 98 TL oldu..

evde-bakım-maaşı-sorgulama

Evde bakım aylığı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulanabilmektedir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

  • Muhtaçlık belgesine sahip olmak
  • Bakıma muhtaç olmak
  • Engelli raporuna sahip olmak
  • Türk vatandaşı olmak

Bu şartları sağlayan kişilere devlet tarafından evde bakım hizmeti ve evde bakım maaşı verilmektedir. Şartlar sağlanmadığı takdirde kişilerin başvuruları olumsuz sonuçlanacaktır. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN