Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Bakım parası alan hak sahipleri, evde bakım parasının zamlı yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Evde bakım maaşları hangi illere yattı? 

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 6

Evde bakım maaşları, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıyor. Bu ay yatacak evde bakım maaşları İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman, zamlı mı yatacak?  İşte detaylar...

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 5

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım parası, her ay belirli tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı Memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 zamla birlikte, 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 8

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞLARI ŞUBATTA YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Bakan Göktaş'ın açıklamasında, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." ifadelerine yer verildi. Buna göre; Zamlı evde bakım maaşları şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

Yaşlı Ve Engelli Aylıkları Ile Evde Bakım Ve Çocuk Yardımları Artırıldı

Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Evde bakım maaşı yatan iller neresi? Hangi illere evde bakım maaşı yattı? gibi sorulara yanıt arayan vatandaşların gözü kulağı evde bakım maaşı açıklamalarında. Evde bakım aylığı şubat ödemeleri için henüz bir tarih açıklaması gelmedi. Ancak ödemeler 15 - 31 tarihleri arasına yapılıyor. Gözler Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'tan gelecek açıklamada.

Evde Bakım Maası Yatan İller Listesi 13Subat2024 2

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşı, ödemelerinin durumu SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. E-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşının yatıp yatmadığı öğrenilebilir.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_73

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat