Evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Bakım parası alan hak sahipleri, evde bakım parasının zamlı yatıp yatmayacağını sorguluyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_67

Evde bakım maaşları, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıyor. Bu ay evde bakım maaşları zamlı mı yatacak? İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Şubat ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, evde bakım maaşları ne zaman, zamlı mı yatacak?

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_61

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım parası, her ay belirli tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı Memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 zamla birlikte, 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_64

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞLARI ŞUBATTA YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi duyurmuştu. Bakan Göktaş'ın açıklamasında, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." ifadelerine yer verildi. Buna göre; Zamlı evde bakım maaşları şubat maaşlarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_68

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat