Dünyanın en büyük, en zengin ve en lezzetli mutfaklarından birine sahip Türkiye’de yemek severler daha önce görmedikleri ya da duyup denemedikleri birçok yemeği, televizyon yemek programlarındaki cazibeli görüntüleri sonrası yapma kararı alıyor.

Gelinim Mutfakta” televizyon yemek ve yarışma programında yarışmacılardan yapılması istenilen “Tavuk Sevdası” da görüntüsüyle iştah kabarttı. Tavuk içine mantarlı dolgusu ve inanılmaz lezzet kokan görüntüsüyle sofralara konulmak istenen Tavuk Sevdası, en beğenilen tarifler arasında yer alacak gibi görünüyor. Çocuktan yetişkine, kadından yaşlısına kadar geniş beğeni yelpazesine sahip olan Tavuk Sevdası, pratik tarifler listesinde bulunuyor. "Tavuk Sevdası nasıl yapılır? Tavuk Sevdası malzemeleri nelerdir?" diye merak edenler, evinde Tavuk Sevdası’nı denemek istiyor. Tavuk Sevdası için kollarını sıvamak isteyenler için işte Tavuk Sevdası tarifi ve Tavuk Sevdası malzemelerine ait liste…

TAVUK SEVDASI NASIL YAPILIR?

Misafirinizi ağırladığınız sofranıza gururla koyabileceğiniz Tavuk Sevdası, mantar aroması ile büyülenmiş tavuk eti tadıyla yemek artıkları arasında olmayacak. Evde Tavuk Sevdası yapabilmeniz için Tavuk Sevdası tarifini gayet anlaşılabilir şekilde sizler için hazırladık.

TAVUK SEVDASI YEMEK MALZEMELERİ

Tavuk göğsü (8 adet)

Tavuk Sevdası ana malzemesi olan tavuğun marinesi için gerekli malzemeler:

Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Toz biber (1 çay kaşığı)

Tavuk Sevdası’nın iç harcı için gerekli malzemeler:

Mantar (Orta boylarda 9 adet)
Ispanak (200 gram)
Kaşar peyniri (100 gram)
Haşlanmış mısır (3 yemek kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı ancak ihtiyaç ve beğeninize göre miktarı değiştirebilirsiniz)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kekik (1 çay kaşığı)
Dereotu (Yarım demet)
Soğan (Orta büyüklükte 2 adet)
Sarımsak (1 diş)

Tavuk Sevdası’nın sosu için gerekli malzemeler:

Tereyağı (3 yemek kaşığı)
Salça (3 yemek kaşığı)
Un (3 silme yemek kaşığı)
Ilık su (2 buçuk su bardağı)

TAVUK SEVDASI YEMEK TARİFİ

1.Tavuk göğüslerini iyice yıkayıp kuruluyoruz.
2.Tavuk marinesi için tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı tavuk göğüslerine iyice yedirerek sürüyoruz ve buzdolabına alarak dinlendiriyoruz.
3.Tavuk Sevdası’nın iç harcı için geniş bir tava alıyoruz ve içine malzemelerimizi (soğan, sarmısak, mantar, ince doradığımız dereotu, kekik, karabiber, toz biber, kaşar peyniri, ıspanak, haşlanmış mısır) atıp ateş üzerinde soteliyoruz.
4.Marine ettiğimiz tavuk göğüslerini açıyoruz ve arasına, daha önce hazırladığımız harçlardan koyuyoruz. Ardından tavuk göğüslerini kalem gibi yaprak sarma gibi sarıyoruz.
5.Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyor ve bu tavuk göğsü rulolarını küçük aralıklarla tepsinin içine yerleştiriyoruz.
6.Ayrı bir tencere alıp tereyağını eritiyor, unu da üzerine ekleyip kavuruyoruz. Sonra salçayı ekliyoruz ve yine karıştırıyoruz. Son olarak da bir taraftan yavaşça ılık su eklerken diğer taraftan sosu karıştırmaya devam ediyoruz ve pişiriyoruz.
7.Hazırladığımız sosu, tepsi içine yerleştirdiğimiz tavuk göğsü rulolarının üzerine döküyoruz.
8.Önceden ısıtılarak hazır hale getirdiğimiz 180 derece iç ısıya sahip fırımızda tavuk göğüsleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
9.Ve muhteşem son: Sıcak sıcak servis yapıyor, üfleye püfleye afiyetle yiyoruz.

Editör: Mevlüt Peker