Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Deniz Kayadelen, birçok soğuk su şampiyonluğundan sonra 25 gün süren yolculukla eksi 20 derecede Everest'e tırmanarak 6 bin 400 metre yüksekliğe çıktı. Rekortmen sporcu, 3 derecelik suda 5 dakika kalarak bir dünya rekoruna daha imza attı.

"KALBİME MÜCADELE ETTİM"

Türk bayrağını Everest’in tepesinde dalgalandıran Deniz Kayadelen "Bedenin bittiği yerde kalbimle mücadele ettim çünkü ben Atatürkçü bir sporcuyum. Bu etkinlikte Türkiye’yi ve Avrupa’yı temsil eden tek kişi olarak kulübüm Ataspor Kulübüne ve tüm Türkiye’ye sevgi ve selamlarımı iletiyorum" dedi. Bakırköy Ataspor Kulübü Yöneticisi Tuğba Sezen ise "Deniz kızımız denizlerden sonra dağları da aşarak Türk bayrağını dünyanın tepesinde dalgalandırdı. Onunla ne kadar gurur duysak azdır." diye konuştu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA PAYLAŞTI

Deniz Kayadelen, dünya rekoru kırdığını sosyal medya hesabından paylaşarak "Dünya rekorunu kırdık. Guinness Rekorlar kitabına giriyorum. Türk kadınının gücünü gösterdim. Çok mutluyum, çok gururluyum. Herkese selamlar, sevgiler. 6 bin 400 metre yükseklikteki buz yüzmesini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. Daha önce 5 kez buzlu suda yüzme dünya şampiyonu olan Deniz Kayadelen, 15 saat 8 dakikada yüzerek Manş Denizi'ni geçen 5'inci Türk kadını olmuştu.

Editör: Haber Merkezi