Yaz ayları geldi, mobilyacılardan gelinlikçilere, kuyumculardan beyaz eşya satıcılarına kadar birçok sektörde düğün sezonu hareketliliği başladı.

Ancak Avantajix.com tarafından yapılan 'Evlilik Maliyeti Fiyat Araştırması'na göre, evlilik masrafları geçtiğimi yıla kıyasla arttı. Araştırma, düğün, çeyiz, takı ve ev eşyaları gibi evlilik masrafları, çiftlerin minimum 400 bin liralık bir harcama yapması gerektirdiğini ortaya koydu.

dugun evlilik nikah nisan yuzuk dugun salonu pexels-pixabay 2

İşte kalem kalem dünyaevine girmenin faturası...

  • Altının gramı 1.650, çeyrek de 2 bin 650, tam altın da 10 bin 550 lirayı bulurken en ucuz bileziğin fiyatı 5 bin liraya dayandı.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (5)

  • İkinci masraf olarak ise beyaz eşya yer alırken buzdolabından, bulaşık makinesine, çamaşır makinesine kadar fiyatlar katlanarak arttı. Sadece buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinesi 40-45 lirayı buldu. En uygun buzdolabının şu andaki fiyatı 16 bin 390 lira, çamaşır makinası 14 bin 730 lira ve bulaşık makinası da 12 bin 590 lirayı buldu. Televizyon fiyatları ise 11 bin 500 lira oldu.

beyaz esya camasir makinesi pexels

  • Evin dayanıp döşenmesi de masraflı oldu. Yatak odası, koltuk takımı ve yemek masası ile üzerine dizilen yemek takımıyla birlikte en düşük kaliteli olanı dahi 120 bin lira olarak gerçekleşti. Mobilyacılarda en ucuz koltuk takımı 38 bin 498 liradan başlıyor.

mobilya koltuk kanepe pixabay

Editör: Site Yönetim