İstanbul Eyüpsultan'da, Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nde korkunç bir olay yaşandı. Okuldan atıldığını iddia eden yabancı uyruklu bir öğrenci, okul müdürü İbrahim Oktugan'ı odasında silahla vurarak ağır yaraladı. Olay, sabah saat 10.00 sıralarında gerçekleşti.

MÜDÜR AĞIR YARALANDI

Irak asıllı olduğu kaydedilen Y.K. isimli öğrenci, geçmişte yaşadığı disiplin sorunları nedeniyle Aralık 2023'te okuldan atılmıştı. Okul müdürü İbrahim Oktugan ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda okuldan uzaklaştırılan Y.K., olay günü okula geldi. Müdürün ofisine girerek belinden çıkardığı silahla İbrahim Oktugan'a 5 el ateş etti. Ağır yaralanan müdür hemen hastaneye kaldırıldı.

Eyupsultan Okul Muduru 07052024 Iha

OKULDA BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Silah seslerini duyan öğrenciler ve öğretmenler, panik içinde sınıflarından dışarıya koştular. Odaya ilk giren öğretmenler, okul müdürünü kanlar içinde buldu ve hemen polise haber verdiler. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alarak çevrede şüpheliyi yakalama çalışmalarına başladı.

KAÇAN SALDIRGAN ARANIYOR

Güvenlik güçleri, kaçan saldırgan Y.K.'yı yakalamak için yoğun çaba sarf ediyor. Öte yandan, olayla ilgili bilgi verebilecek dört öğrenci, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için detaylı bir soruşturma yürütüyor.

Editör: Mevlüt Peker