Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiği teleferik kazası sonrasında hastanelere kaldırılan 17 yaralının sağlık durumu hakkında bilgiler verdi. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaralanan 17 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğünü ifade etti. Bakan Koca, tüm yaralıların tedavi altında olduğunu belirtti.

Antalya Teleferik Kurtarma Anlari 13042024 Aa (26)

TAHLİYE ÇALIŞMALARI VE SAĞLIK KONTROLLERİ

Koca, kazanın ardından kabinlerde mahsur kalan diğer vatandaşların kurtarılma sürecine de değindi. Bakanın ifadelerine göre, 68 kişi kabinlerden başarılı bir şekilde tahliye edildi ve yapılan ilk sağlık kontrollerinin ardından bu kişilerin hastaneye sevk edilmesine gerek görülmedi. Bakan Koca, "İlgili ekipler tarafından 16 kabinde bulunan 128 kişinin tahliyesi başarıyla tamamlandı. Geriye kalan 8 kabindeki vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Antalya Teleferik Kurtarma Anlari 13042024 Aa (27)

BAKAN'DAN İLAVE BİLGİLER

Bakan Koca, olayla ilgili tüm detayların titizlikle incelendiğini ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Kaza sonrası yaşananlar ve sonrasındaki gelişmeler, kamuoyu ve ilgili ailelerle sürekli olarak paylaşılacak. Bakan, yaşanan üzücü olay karşısında yaralanan vatandaşlara acil şifalar dilediğini ekledi.

Antalya Teleferik Kurtarma Anlari 13042024 Aa (24)

Editör: Mevlüt Peker