Evlilik Kredisi Başvurusu Başladı Mı?

Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi ne zaman verilecek? Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Evlilik hayali kuran gençlerin beklediği evlilik kredisi başvuru şartlarını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. 

mahinur ozdemir goktas

Fon ile yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 Bin Türk Lirası tutarında kredi verilecek. Faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni evlenecekler, heyecanla kredinin verileceği tarihi bekliyor.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023

 Aile ve Gençlik Fonu için başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Yeni evlenecek çiftlere destek fonu başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda ve e-Devlet üzerinden alınacak. Peki evlilik kredisi başvuru şartları neler? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

evlilik_7

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları deprem bölgesinde 15 Şubat'ta alınacak. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. 2 yıl geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartı olan kredinin miktarı 150 bin lira olacak. 'Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler' sorusunun yanıtı ise merak ediliyor. 

evlilik-kredisi-150-bin-tl

Aile ve Gençlik Bankası kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Aile ve Gençlik Fonu 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi şartları, başvuru tarihleri ve hangi illerden olacağı araştırılıyor. Aile ve Gençlik Fonu için başvuruları 15 Şubat’tan itibaren alınacak. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren aile.gov.tr üzerinden e-Devlet aracılığıyla alınacak.

evlilik-kredisi-faizsiz-150-bin

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu mu? Evlilik kredisini kimler alabilecek? Yeni evlenecek çiftler, birçok soruya yanıt arıyor. Daha önce faizsiz evlilik kredisi için kriterlerle ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor” dedi.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa2

Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız” dedi.

Deprem Bölgesi Pilot Bölge Olacak

Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz.” dedi.
 

Editör: Nurseli Fırat