Evlilik Kredisi Başvurusu Başladı Mı?

Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi ne zaman verilecek? Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun ile Aile ve Gençlik Fonu kuruldu.

evlilik_1

Fon ile yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 Bin Türk Lirası tutarında kredi verilecek. Faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni evlenecekler, heyecanla kredinin verileceği tarihi bekliyor.

torba_yasa_evlilikkredisi

Evlilik kredisinin Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacağı duyurulmuştu. Yaralara merhem olacak o kredi faizsiz olarak verilecek. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi imkanı sağlanacak. 

evlilik_5

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları deprem bölgesinde 15 Şubat'ta alınacak. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. 2 yıl geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartı olan kredinin miktarı 150 bin lira olacak.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa3

Uygulama, deprem bölgesindeki 4 pilot ilde Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da başlayacak.Başvurular, dijital ortamda alınacak. Fondan yararlanmak için yaş kriteri aranmayacak ve kredi miktarı her yıl artacak. 

evlilik_4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Açıkladı

Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarında sona gelindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak." demişti.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa1

Bakan Göktaş, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız." açıklamasında buldu.

evlilik-kredisi-150-bin-tl

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu mu? Evlilik kredisini kimler alabilecek? Yeni evlenecek çiftler, birçok soruya yanıt arıyor. Daha önce faizsiz evlilik kredisi için kriterlerle ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek.

evlilik_8

Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Nurseli Fırat