Evlilik Kredisi Başvurusu Başladı Mı?

Faizsiz 150 Bin TL Evlilik Kredisi ne zaman verilecek? Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun ile Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fon ile yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 Bin Türk Lirası tutarında kredi verilecek. Faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni evlenecekler, heyecanla kredinin verileceği tarihi bekliyor.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023

Faizsiz evlilik kredisi sözünü alan yeni evlenecekler, faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılamak için gün sayıyor. Geçtiğimiz seçimlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak yeni evleneceklere faizsiz 150.000 TL evlilik kredisi vereceklerini söylemişti. Evlilik kredisinin Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacağı duyurulmuştu. Yaralara merhem olacak o kredi faizsiz olarak verilecek.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023-1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Açıkladı

Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarında sona yaklaşılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak." dedi.

evlilik-kredisi-faizsiz-150-bin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık." dedi. Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

evlilik_10

Bir gazetecinin Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin sorusu üzerine Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde söz konusu fonun kurulduğunu hatırlattı. "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık" diyen Göktaş, fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa2

Programa ilişkin bilgi veren Göktaş, "Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız." açıklamasında bulundu.

mahinur ozdemir goktas

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları belli oldu mu? Evlilik kredisini kimler alabilecek? Yeni evlenecek çiftler, birçok soruya yanıt arıyor. Daha önce faizsiz evlilik kredisi için kriterlerle ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; "18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek." açıklamasında bulunmuştu.

Editör: Nurseli Fırat