Faizsiz Evlilik Kredisi

Faizsiz evlilik kredisi sözünü alan yeni evlenecekler, faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılamak için gün sayıyor.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023-2

Geçtiğimiz seçimlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak yeni evleneceklere faizsiz 150.000 TL evlilik kredisi vereceklerini söylemişti. Evlilik kredisinin Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacağı duyurulmuştu. Yaralara merhem olacak o kredi faizsiz olarak verilecek.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023-1

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun ile Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fon ile yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 Bin Türk Lirası tutarında kredi verilecek. Faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni evlenecekler, heyecanla kredinin verileceği tarihi bekliyor.

evlilik-kredisi-faizsiz-150-bin

Aile ve Gençlik Bankası'nın yeni yıldan önce evlilik kredisini hayata geçireceği duyuruldu. Fon hazırlığının yılbaşına kadar tamamlanması ve faizsiz evlilik kredisi başvurularının Aralık ya da Ocak ayında alınması bekleniyor.

Evlilik Kredisi Ödemeleri Nasıl Olacak?

Faizsiz olarak verilecek kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023

150 Bin TL olarak verilecek olan evlilik kredisi, öncelikle Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak. Ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

evlilik_1

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Gençlik Bankası'nın yeni yıldan önce hayata geçirileceği duyuruldu. Yeni yıl gelmeden önce başvuruların alınması bekleniyor.

evlilik-kredisi-150-bin-tl
 

Editör: Nurseli Fırat