Faruk Koca’nın AK Parti’den istifası sonrasında Avukatı Murat Bayramoğlu ilk kez Ekran Haber’e konuştu. Ekran Haber'in özel haberine göre, Avukat Murat Bayramoğlu, Faruk Koca’nın Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasının kesinlikle yanlış bir eylem olduğunu fakat hakem kararlarının değerlendirilmesi ile ilgili yaptırım ve denetim olmadığını söyledi. Bayramoğlu, Koca’nın MKE Ankaragücü için çok emek verdiğini, kulübü ayakta tuttuğunu, herhangi bir haksız karar karşısında ise doğal olarak herkesten fazla canının yandığını belirtti.

avukat_bayramoglu_koca

(Avukatı Murat Bayramoğlu)

“HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜK”

Koca’nın AK Parti’den istifasının doğru olduğunu ifade eden Bayramoğlu şöyle konuştu:

"İstifa ettiği haberleri doğrudur. Belgesini imzaladı ve ben bizzat teslim ettim. Yapılan eylem kesinlikle doğru değil. Kendi müvekkilime de söylüyorum ama olayı objektif değerlendirmek gerekiyor. Ben de MKE Ankaragücü üyesiyim, iş arkadaşıyız aynı zamanda. Bu eylemi gerçekleştirecek biri değildir kendisi. Ama yaptığı asla doğru değil. Olay olduğunda yanında değildim, yanında olsam böyle bir şeye müsaade etmezdim. Çünkü haklıyken haksız duruma düştük"

murat_bayramoglu_koca_avukat

"HAKEME BİR ŞEY OLDU MU? 2 PUANIMIZ ÇALINDI"

“Biz haklıydık aslında. Durup dururken 2 puanımız çalındı. Peki hakeme bir şey oldu mu? Sağlığı da iyi. Doktoru önce kırık diye açıklama yaptı sonra çatlak olduğunu söyledi. Ben Ankaragücü yönetim kurulu üyesiyim, aynı zamanda tarafım. Diyorum ki, keşke hakem benim yüzüme yumruk atsaydı da 2 puanımı çalmasaydı. Çünkü, neye sebep olduğunu bilmiyor. Eski başkan Faruk Koca, her ay kendi cebinden ödedikleriyle bu kulübü ayakta tutmaya çalıştı. Bu emek hırsızlığıdır, bu iş kolay değil. Hakemin yaptığı da sıkıntılı bir durum. Bunu kimse düşünmüyor. Bu adam bu kulübe her şeyini veriyor.”

“HAKEMİN YAPTIĞINI KİMSE SORGULAMIYOR”

Hakem kararlarının sorgulanmadığını ve müsabakalar sonrasında sadece eleştirildiğini ifade eden Avukat Bayramoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığını asla tasvip etmiyorum. Ama hakemin yaptığını kimse sorgulamıyor. Hakemin yaptığı unutuldu gitti. O zaman hakemler maçın sonucunu belirlesin. Halil Umut Meler üzerinden konuşmuyorum sadece. Hakemlerin yanlış kararları ile ilgili bir yaptırım yok. Meler’in yaşadığı doğru değil. Ama şunu soruyorum, çalınan 2 puan nerede? Çaykur Rizespor’a verdiği kırmızı kart da hatalı idi. Kırmızı kart verdi ama hatalıydı.

faruk_koca_halil_umut_meler_yumruk_saldiri

"HATALI KARARLARDAN DOLAYI HİÇBİR ŞEY OLMUYOR"

Eğer darp olayı olmasaydı, bu hatalı kararlarla ilgili kimse konuşmayacak ve hiçbir şey yine olmayacaktı. Sadece eleştirilecekti. Erman Toroğlu denilen zat da açık açık televizyonlarda hakarete varan cümleler kuruyor. Bu ayrı bir konu ama sadece yorumlar havada uçuşuyor. Hakemlere en çok küfreden Toroğlu idi. Biz her seferinde ‘Hakem böyle böyle yaptı’ deyip mağdur mu olacağız maç müsabakalarında? Mağdur olanlar haklarını nasıl arayacaklar? Bunun tatmin edici cevabı olmalı. Hakem gelip karar veriyor ama belki de kasıtlı yapıyor. Ben bunu bilemiyorum. Sonra hakeme bir şey oluyor muı? Yaptımı var mı? Yok."

"KOCA’NIN TUTUKLANMASI HUKUK FACİASI"

Koca’nın kasten yaralama sebebi ile ilgili hakkında alınan tutuklama kararına ilişkin Bayramoğlu;

“Faruk Koca’nın tutuklanması hukuk faciasıdır. Ülkemizde hukuk farklı yönetiliyor. Ben 25 yıldır bu işin içindeyim. Aynı şekilde 100 olay yaşansa, onlar tutuklanmaz ama biz 101’inci örnek oluruz tutuklanan.” dedi.

"TUTUKLAMA KARARI ISMARLAMA BİR KARAR"

Koca’nın tutuklanma kararının medya ve toplum baskısı nedeniyle ısmarlama karar olduğunu ifade eden Bayramoğlu, şunları söyledi:

“Yerde tekme atan çocukların tutuklanması doğal. Ben onlarla da adliyede konuştum.” Yerde tekme atıp, çıkığa sebebiyet verdiğiniz için tutuklanmanız doğal” dedim. Faruk Koca ile ilgili hukuk sürecini yönetiyorum ama ısmarlama bir karar bu. Şu an için yapacak bir şey yok. Medya baskısı var. Nasıl spor lobisi varsa medya lobisi de var. Fair Play ödüllü, nezaketinden adım kadar emin olduğum bir çalışma arkadaşımın yapacağı hareket değil bu.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

"HAKEMLER İNSANDIR AMA BAŞKANLAR DA İNSANDIR"

Hakemler işlerine gelince, hepsi açıklama yapıyor. Futbol Fedarasyonu Başkanı zat-ı muhterem, “Hakemler de insandır” diyor. Başkanlar da insandır. Başka bir varlık mı başkanlar? Olayın iki tarafını görmek lazım. Faruk Koca’nın yaptığı yanlış. Altını çizerek söylüyorum, yaptığı doğru değil, yanlış.

"MUHALİF PARTİDEN OLSAYDI TUTUKLANMAZDI"

Faruk Koca’nın tutuklanması tamamen normalde hukuk faciasıdır. Toplum ve medya baskısı var. Tutuklanmasa herkes de “Bunu yaptı ama tutuklamadılar, Faruk Koca AK Partili, geçmişi var, iltimas geçtiler” diyeceklerdir. Bunu anlıyorum ama hukukçular bunlardan etkilenememeli. Ama şunu söylüyorum, şu an iktidara muhalif biri olsaydı, yani örneğin CHP ya da İYİ Parti’den olsaydı kesinlikle tutuklanmazdı. Sosyal baskı oluşmazdı.”

"MAĞDUR OLAN BİZ OLDUK"

Haklı tarafın normal şartlarda MKE Ankaragücü ve Faruk Koca olduğuna dikkat çeken Bayramoğlu, “Çok açık yüreklilikle söylüyorum bu işte mağdur olan biz olduk. Hakemin mağdurunu kesinlikle ayrı tutuyorum, gözüne olanları ayrı tutuyorum, tabi ki mağduriyeti var. Ama ana hatları ile mağdur olan biz olduk” dedi.

FARUK_KOCA_HAKEME_YUMRUK_ATTI-HALIL-UMUT-MELER

"KULÜP NASIL AYAKTA KALACAK?"

MKE Ankaragücü Kulübü’nün Faruk Koca olmadan nasıl ayakta kalacağına ilişkin endişelerini de paylaşan Bayramoğlu şöyle konuştu:

“Faruk Koca, kulüp başkanlığından mahrum kaldı. Bu kulüp nasıl yürüyecek? Maaşlar nasıl ödenecek. Yeni başkan seçildi, arkadaşın üzerine de yük yüklendi ama Faruk Koca’nın desteği ile bu kulüp ayaktaydı. Ben kendim biliyorum, cebinden karşılıksız bu kulüp için büyük desteklerde bulundu. Faruk Koca, elini taşın altına koyduğu için herhangi bir haksızlıkta bu tepkiyi veriyor, çünkü insan. Ama bu anlaşılmadı toplumda. Canı daha fazla yanıyor. Bizler maç izler, sonra klasik yorumlar yaparız. Ama bu işten esas mağdur olan o olduğu için dolayısıyla tepkisi bu oluyor. Her gün görüşüyoruz kendisiyle.

"TUTUKLU YARGILANMASI HUKUKA AYKIRIDIR"

Cumaya kadar tutukluluğuna itiraz etmeyeceğim. Daha sonraki süreci değerlendireceğiz. Şimdi itiraz etsem ne olacak? Serbest kalsa, serbest bırakan hakim linç edilir, serbest bırakılmasa normalde hukuka aykırı işlem yapılıyor. Hukuk bay pas edilmiş durumda. Yasaya göre, itirazımızın kabul edilmesi lazım. Hukuki şekilde değerlendirildiğinde, görüntüler izlendiğinde, Faruk Bey’in yaptığı eylem tutuklamaya sebep olmadığı ortadadır."

Editör: Halide Tonga