fatih_altayli_908098

Dilek Yaman Demir- Melisa Yasemin

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından elinde hilafet bayrağıyla yürüdüğü iddia edilen İsmail Aydemir ile tartışmış, sonrasında ise yumruk atmıştı. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

FATİH ALTAYLI SAVCILIĞA ÇAĞRILDI

Gazeteci Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabından "Eline sağlık" şeklinde paylaşımda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Altaylı hakkında 'suçu ve suçluyu övmek ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarından resen soruşturma başlatmıştı. Ünlü isim, "Hiçbir özne yazmadan tek bir şey söyledim; 'Eline sağlık'. Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana 'Eline sağlık' diyormuşum gibi. Halbuki ben kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum" demişti.  Fatih Altaylı, başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı.

FATİH ALTAYLI İFADE VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bugün gelen Fatih Altaylı başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. İfade sonrası Altaylı, Yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu