Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Külliye'de sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü ve görüşmenin içeriğine dair bir bilgi verilmedi. Genel başkanlığı döneminde Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan Akşener'in bu görüşmesi farklı yorumlara neden oldu.  

ANKARA'DA KONUŞULUYOR

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener'in dünkü görüşmesini kendi Youtube kanalında yorumladı. Altaylı, Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in büyükelçilik istediği iddialarının Ankara'da konuşulduğunu iddia etti.

Altaylı'nın konuyla ilgili dikkat çeken iddiası şöyle: 

"Ankara'da konuşulan şu. Doğru mudur değil midir bilmem... Meral Akşener'in bir aile ferdinin büyükelçilikle ödüllendirilmesi için... ya da ödüllendirilmesi lafı doğru olmadı belki de oldu, niye olmasın. Ailesinden bir ferdin, büyükelçilik unvanı alarak, bir yere büyükelçi tayin edilmesini istiyormuş. Bununla ilgili daha öncede girişimleri olmuş son birkaç ay içinde. Bununla ilgili bir görüşme olduğu söyleniyor.

Hatta bunu galiba Aytun Çıray da dile getirdi. Zannederim oğlu için istiyorlar. Hatta konuşulan şu; işte oğlu Galatasaray Lisesi mezunudur, Fatih Akşener. Onun için Paris Büyükelçiliği falan diye dedikodular varmış Ankara'da. Ben de dedim ki Paris olmaz, Paris'i vermezler. Fransızca konuşulan Senegal ve Cezayir gibi yerler olabilir ama Paris ciddi bir yerdir, vermezler." 

Editör: Haber Merkezi