Dün Fatih Camisi’nde namaz sonrası İmam Kurra Hafız Galip Usta’yı hedef alan bir saldırgan, imamla birlikte cami cemaatinden bir kişiyi bıçaklamış, saldırgan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Fatih Camisi’nin güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alınan görüntüler ortaya çıktı.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Iha 1

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ SALDIRININ DETAYLARINI ORTAYA ÇIKARDI

Fatih Camisi’nin güvenlik kamerası görüntüleri, isminin Ö.S. olduğu belirlenen saldırganın namaz sonrası camiye girdiğini ve imam odasına doğru ilerleyerek Galip Usta'ya bıçaklı saldırı düzenlediğini gösteriyor.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Iha 2

YAKALAMA VE POLİSİN MÜDAHALESİ

Videoda şüphelinin saldırıdan hemen sonra caminin güvenlik personeli tarafından yakalandığı görülüyor. Namaz için camide bulunan bir polis memuru da telsizle destek çağırırken görülüyor.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Aa4

NE OLMUŞTU?

Fatih Camii'ndeki namaz sırasında şüpheli Ö.S. cami içinde slogan atınca cami cemaati tedirgin olmuş, caminin imamı Galip Usta, cami içinde, namaz sırasında slogan atmanın uygun olmadığını belirterek provokatörden dışarı çıkmasını istemiş, Ö.S. caminin güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmıştı.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Aa1

Namaz bittikten sonra imam odasına giren şüpheli, imam Galip Usta ile konuşmak istediğini belirtmiş, ardından önce imam Galip Usta’yı daha sonra araya girmeye çalışan cemaatten Bilal Erdem'e bıçakla saldırmıştı.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Aa2

Namaz kılmak için camide bulunan bir polis memuru ise olaya müdahale ederek telsizden yardım istemişti. Polis memurunun ekiplere yaptığı çağrı sonrası Fatih Camisi’ne polis ve sağlık ekipleri gelmiş, yaralılar tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılmıştı.

Fatih Camisi Imam Galip Usta Bicakli Saldiri 08012024 Aa3

Fatih Camisi’ndeki provokatif ve kanlı saldırı başta siyaset ve devlet erkanı olmak üzere büyük tepki çekmişti. İçişleri ve Adalet bakanları da saldırıyı kınamış ve gerekli tüm çalışmaların yapıldığı bilgisini vermişti.

Editör: Mevlüt Peker