Yeniden Refah Partisi'nin aylık olağan il başkanları toplantısı, parti genel merkezinde gerçekleşti. Toplantı öncesinde Genel Başkan Fatih Erbakan, parti üye sayısının hızla yükseldiğini ve yeni belirlenen asgari ücret ile emekli maaşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ÜYE KAYITLARINDA REKOLAR KIRDIK”

Erbakan, partisinin üye kayıtlarında rekorlar kırdıklarını belirterek, 2023 yılının son 4 ayında "yüzde 40" büyüdüklerini ve üye sayısını 100 binden fazla artırdıklarını ifade etti. Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısının 369.800'e ulaştığını ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olduğunu vurguladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ İKİ PARTİYİ GEÇECEĞİZ”

Erbakan, şu anda Türkiye'de beşinci sırada olduklarını belirterek, önümüzde 460 bin üyesi olan bir parti ve 508 bin üye sayısına sahip bir parti olduğunu söyledi. Ancak 4 aylık performanslarını göz önünde bulundurarak önümüzdeki 6 ay içinde bu iki partiyi geçerek Türkiye'nin üye sayısı bakımından üçüncü parti konumuna geleceklerini ifade etti.

“AHLAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA”

Genel Başkan Erbakan, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin kendileri için bir başlangıç olduğunu belirterek, Milli Görüş belediyeciliğinin geçmişte olduğu gibi bugün de çözüm olduğunu söyledi. Önceki dönemlerde Milli Görüş belediyelerinin hizmet ürettiğini ve borç batağındaki belediyeleri düzelttiğini ancak sonraki dönemlerde aynı belediyelerdeki kişilerin Milli Görüş bereketinden yoksun olduğunu ifade etti. Yeniden Refah Partisi olarak ahlaklı belediyecilik anlayışıyla millete hizmet edeceklerini vurguladı.

“ÇOCUKLAR PARASIZLIKTAN ÖĞÜN ATLIYOR”

Ayrıca Erbakan, asgari ücretin son 19 yılda sadece 8 ay açlık sınırının üzerinde kaldığını ve bu durumun çocukların parasızlıktan öğün atlamasına sebep olduğunu belirtti. Türkiye'nin yiyecek parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının OECD ülkeleri arasında en yüksek olduğunu ve gıda enflasyonunun da arttığını ifade etti.

“İSVEÇ PKK VE FETÖ’YE DESTEK VERİYOR”

NATO'ya ilişkin olarak ise Erbakan, İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne karşı olduklarını ve hayır oyu vereceklerini dile getirdi. İsveç'in PKK'ya destek verdiğini, Fethullah Gülen örgütüne destek sağladığını ve dinimize yapılan saldırılara göz yumduğunu belirtti.

“BAZI İLLERDE KENDİ ADAYLARIMIZ OLACAK”

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile yerel seçimlerle ilgili yapılan toplantılardan henüz kesin bir sonuç çıkmadığını ifade eden Erbakan, sadece Ankara, İzmir ve İstanbul'da bir ittifak olabileceğini ve diğer illerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi.

BAZI BELEDİYE ADAYLARINI AÇIKLADI

Toplantının ardından Erbakan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını İzzeddin Alkan, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayını Abdullah Sadıksoy, Bartın Belediye Başkan adayını Faruk Tutkun ve Uşak Belediye Başkan adayını Erol Korkmaz olarak açıkladı. İl Başkanları toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Zeynep Baş