21 Ekim 2023 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir banka müdürünün "yüksek faizli fon" diyerek aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin yer aldığı kişileri milyonlarca lira dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, banka müdürü hakkında "TCK'nın 157/1-d maddesinde düzenlenen dolandırıcılık" suçu soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Oda TV'de yer alan habere göre; “Böyle bir fonun mevcudiyetine ilişkin emareye (sirküler, sözleşme, ilan, dekont açıklaması, para hareketi ve sair belge) rastlanmamıştır” kararı verildi. 

Savcılık tarafından aktarılan notta, “Şüphelinin alınan ifadesinde kendisini Çorlu'daki evinde alıkoyup İstanbul'a getirdiklerini iddia ettiği kişiler hakkında Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçundan tefrik kararı verilerek... soruşturma numaralı dosyada ayrıca soruşturma yürütülmektedir” denildi.

arda turan fatih terim

NASIL DOLANDIRILDILAR?

Müşteki futbolcular ifadelerinde nasıl dolandırıldıklarını anlatmıştı. "Bu fona para yatırsanız ‘kar payı vereceğiz" dedi. Fonla ilgili işlemlerinde kendisiyle birlikte adı geçen banka yöneticileri tarafından yapıldığını söyledi. Dolandırıldıklarını söyleyen futbolcular çareyi Külliyeye gitmekte bulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Arda Turan ve Emre Belözoğlu dolandırıldıklarını anlatarak yardım istemişti. “Bu çocukların parası ödensin” talimatı verdiği ve konu ile ilgili dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevlendirildiği ifade edilmişti.

Kaynak: İHA