Süper Lig’in 30. haftasında Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının galibi sarı-lacivertliler oldu. Maçın ardından meydana gelen olaylar futbol camiasında infiale sebep olurken Başkan Ali Koç’tan çarpıcı açıklama geldi.

Tsfbkavga

OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTME KARARI ALDI

Derbi sonrası çıkan arbede hakkında konuşan Koç’un, Fenerbahçe Spor Kulübü için 2 Nisan’da olağanüstü kongreye gidileceği kararını aldığı aktardı. Ancak belirlenen tarih için yeterli çoğunluk sağlanmaz ise kongrenin 9 Nisan’da yapılacağı belirtildi.

Tsfbkavga1

FENERBAHÇE SÜPER LİG’DEN ÇEKİLİYOR MU?

Kongre başlıklarında Fenerbahçe’nin Süper Lig’den çekilme kararının olduğu da bildirildi. Kongrede oylanacak olan söz konusu ligden çekilme kararı Fenerbahçe camiasını ikiye böldü. Bu duruma destek olanların yanı sıra tepki gösterenler de oldu.

Tskavga2

NE OLMUŞTU?

Deplasmanda 3-2 kazanılan Trabzonspor maçında yaşanan taraftar olayları sonrası Fenerbahçe, Süper Lig'den çekilmeyi gündemine taşımıştı.

"BİZ ONU BUNUN İÇİN SEÇMEDİK"

Fenerbahçe'nin Türk futbolunun mihenk taşlarından biri olduğunu söyleyen taraftarlar, "Biz Başkan Koç'u kulübü alt lige düşürsün diye seçmedik. Bu hamle Fenerbahçe'ye yapılmış en büyük kötülük olur… Fenerbahçe'nin yeri her zaman zirvedir ve onu yönetmekle görevli kişiler de bunun için çalışmalı... Milyon Euro'luk takımı hem Avrupa hem de Türkiye'de şampiyonluk için kurduk, taraftar olayları yüzünden ligden çekmek için değil" ifadelerini kullanmıştı.
 

Editör: Kübra Şenal