Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho için basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Portekizli hoca, geliş sürecine değinerek merak edilenleri anlattı. Tarihi anlaşma hakkında bilgi veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Aziz Yıldırım, 'Mourinho ile anlaştım' dedi. Anlaştım demek, iş bitti demek. İşin gerçeği böyle değildi." ifadlerini kullandı.

Jose Mourinho'nun açıklamaları şöyle;

"Dün gelen buraya gelen bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. İkinci olarak eskiden 'Ben Jose Mourinho'yum.' derdim ama şu an 'Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm.' demek istiyorum. Beni önce Branco ve Ali Koç aradı. Aziz Yıldırım ile konuştum ama sözleşme imzalamak için ondan izin almadım.

Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Ama ben Başkanımız buradayken bu sözleşmeyi imzaladım. Bana sunulan organizasyonun seviyesi çok önemliydi. Her şey üst düzey. Dünyada büyük kulüplerde çalıştım, gördüğüm seviye çok iyi. Gelecek haftalar bizim için kolay olmayacak. Bizim önümüzdeki sezon çalışmalarına 2 hafta içerisinde başlamamız gerekiyor.

Portekiz'de Türkiye ligi maçları canlı olarak veriliyor. Haftada 2 maç yayınlanıyor. Ben Fenerbahçe'yle iletişime geçmeden önce de Türkiye ligini takip ediyorum. Şu an da Avrupa'da bu ligi daha fazla insan takip edecek diye düşünüyorum. Ben buraya Fenerbahçe için geldim. Benim tek isteğim buradaki seviyenin her anlamda daha iyiye gitmesi. Türkiye liginin daha iyi bir lig olması. Ama Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için bir duruş göstermem gerekir ve sesimi yükseltmem gerekirse bunu 2 kere düşünmem.

Şunu fark ettim. Burada sorulan sorular çok uzun. Sorular kısa olmalı. Bu yüzden daha fazla cevap alınabilsin. Öncelikle İsmail Kartal'a kariyerinin geri kalanında en iyisini diliyorum. Ona yaptığı işler için teşekkür ediyorum. Etik olan şey bizim kapalı kapılar ardında yorumlarımızı birbirimizle paylaşmak olur. Ben oyuncularımın bana güvenmelerini isterim. Ben oyuncularımın direkt yüzüne konuşmayı seven bir hocayım. Onların düşünceleri benim için önemli. Takımı tanımam için biraz zamana ihtiyacım var.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu