Süper Lig'in 13. haftasında karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük maçının ardından, tartışmalar tekrar alevlendi. Maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe'nin futbolcusu Samet Akaydın'ın eline çarpan top, VAR incelemesinin ardından penaltı olarak değerlendirilmedi. Kararın ardından tepkiler artarken Fenerbahçe'den konuya ilişkin açıklama geldi. 

"VAR KAYITLARININ AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ"

Fenerbahçe Genel sekreteri Burak Kızılhan, sadece tartışmalı pozisyonun değil tüm maçın VAR kayıtlarını beklediklerini belirterek, "Takımımızın oynadığı son maçtaki pozisyondan biri olan 52. dakikada penaltı pozisyonunun ve istenirse tüm maçın VAR kayıtlarının açıklanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"YENİDEN OYNAMAYA HAZIRIZ"

Ayrıca Kızılhan, maçın tekrarlanmasının kendileri için bir sorun teşkil etmeyeceğini vurgulayarak, "Fenerbahçe SK olarak; rakibimiz Fatih Karagümrük Takımı'nın da onay vermesi halinde dün akşam oynadığımız müsabakayı yeniden oynamaya da hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz" diye kaydetti. 

"EZBERLEDİĞİNİZ SEZONLAR GİBİ OLMAYACAK"

Fenerbahçe'nin 9 sezondur şampiyon olamadığının altını çizen Kızılhan, Fenerbahçe üzerinde 'şampiyon yapılacaklar' algısı oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Dokuz ‘9’ sezondur şampiyon olmamasına rağmen, geride kalan 9 sezonda ‘şampiyon yapılacak’ diye hakkında sayısız hurafe üretilmiş, yarıştan koparılmış, aleyhine kamuoyu oluşturulmuş, Fenerbahçe Futbol Takımı ve camiası olarak; bu sezonun ezberlediğiniz sezonlar gibi olmayacağını açıkça söylüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ozan Barış Erim