Fenerbahçe’de mevcut yönetim, teknik direktörlük görevi için Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho ile yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı. Mourinho ile başkan Ali Koç’un hafta sonu yapacağı yüz yüze görüşmenin ardından resmi imzalar atılacak.

Mor1

KOÇ-ILICALI BİRLİKTELİĞİNİN İLK SEMERESİ

Mevcut Başkan Ali Koç'un, Aziz Yıldırım'a karşı yarışacağı başkanlık seçimlerinde, yönetim kurulu üyesi adayları listesinde gösterdiği Acun Ilıcalı'nın bu transfer için çok çaba harcadığı ve anlaşmayı sağladığı konuşuluyor. Transfer gerçekleşirse, bu Ali Koç-Acun Ilıcalı birlikteliğinin ilk başarılı icraatı olacak.

Ali Koc1 310524

Acun Ilicali1 310524

İSMAİL KARTAL İLE YOLLAR AYRILDI

Süper Lig’de sezonu 99 puanla 2’nci sırada tamamlayan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, yeni sezonda futbol A takımı teknik direktörlük görevi için İsmail Kartal ile yola devam etmeyecek. Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Mario Branco, bu konudaki kararı İsmail Kartal’a tebliğ etti. Kulüp bu kararı önümüzdeki 1-2 gün içerisinde resmi olarak açıklayacak.

Ismail Kartal15

JOSE MOURINHO İLE ANLAŞMAYA VARILDI

Sarı-lacivertli ekipte sportif direktör Mario Branco, başkan Ali Koç’tan aldığı yetkiyle Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile görüşmelerini yaklaşık 1 haftadır sürdürüyordu. Seçim çalışmaları dolayısıyla Türkiye’de bulunan Ali Koç da tele konferans yönetimiyle Portekizli teknik adam ile konuşarak, projelerini ve hedeflerini anlattı.

Mor3

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINI BİRLİKTE İZLEYECEKLER

Yapılan görüşmelerin ardından Jose Mourinho, 2+1 yıllık sözleşme konusunda ikna edildi. Başkan Ali Koç, önümüzdeki saatlerde Londra’ya gidecek ve Mourinho ile resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Öte yandan Ali Koç’un yeni yönetiminde yer verdiği Acun Ilıcalı’nın da bu görüşmede yer alması ve bu 3 ismin Londra’daki Wembley Stadı’nda yarın oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini beraber seyretmesi bekleniyor.

Mor6

MOURINHO FENERBAHÇE’NİN SON MAÇLARINI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yanı sıra başkan adayı Aziz Yıldırım’ın da teknik direktörlük için listesinde ilk sırada yer alan Jose Mourinho, uzun süredir Fenerbahçe’yi takip ediyor. Sarı-lacivertli ekibin ligde oynadığı son maçları takip eden Portekizli teknik adam, kadro yapılanması hakkında da notlar aldı. Tecrübeli çalıştırıcının daha önce Fenerbahçe’de forma giymiş futbolculardan kulüp ve şehir hakkında bilgi aldığı da öğrenildi.

Mor7

DÜNYA KONUŞUYOR

Fenerbahçe'nin Mourinho transferi, taraftarları coşturdu ve bu haber, ülkede sosyal medya platformları ve haber mecralarında bütün gündemi kapladı.

Bunun yanı sıra, dünyaca ünlü kulüpleri çalıştırması ve çok sayıda kupa alma başarısıyla bilinen Morinho transferi, dünyada da yankı buldu. 

Mor5-1

İNGİLTERE, PORTEKİZ, İTALYA, İSPANYA...HER YERDE ONDAN BAHSEDİLDİ

Jose Mourinho transferini dünyaca ünlü transfer habercileri Fabrizio Romano ve Gianluca Di Marzio'dan duyan haber kanalları ve gazeteler, spor manşetlerine Mourinho-Fenerbahçe birlikteliğini taşıdı. 

CORRİERE DELLO SPORT, SKY SPORT, TUTTOSPORT, THE SUN, THE MİRROR....

İtalya gazetesi Corriere Dello Sport, "Jose Mourinho Fenerbahçe’nin cazibesine kapıldı. Türk kulübü, Portekizliyle 2 yıllız sözleşme imzaladı.” ifadelerini kullandı.

Tuttusport, "Mourinho Fenerbahçe’ye 'evet' dedi, anlaşmaya varıldı." derken, A Bola da, "Aziz Yıldırımın seçim vaadi olarak ilan ettiği, Jose Mourinho , mevcut başkan Ali Koç ile anlaştı." sözlerine yer verdi.

 İngiltere gazetelerinden Daily Mail; "Mourinho, Roma’dan sert bir şekilde kovulmasının üzerinden 5 ay geçtikten sonra 2 yıllık sözleşmeyle Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olmayı kabule etti.", The Sun; "61 yaşındaki Moiurinho, en son görevden alınmasından bu yana geçen 4 ay içinde Manchester United’e dönüşü de dahil olmak üzere çeşitli işlerle ilişkilendirildi. Ancak gelen haberlere göre, Türk devi Fenerbahçe ile anlaşmanın eşiğinde." ve The Mirror da; "Mourinho, Roma’dan ayrıldıktan sonra ilk işine girmeye hazırlanıyor ve bir sonraki Fenerbahçe teknik direktörü oluyor." şeklinde metinler kullandı. 

Mor2

SKY SPORTS NEWS YAYINI VE MOURİNHO'NUN "VALİZ" PAYLAŞIMI

Dünya spor camiasının önemli kanallarından Sky Sports News ise, bir haber yapıp gelişmeyi izleyicileriyle paylaştı. 

Asıl bomba gün içinde Jose Mourinho’nun sosyal medya paylaşımından geldi.

Mourinho, valizini hazırladığı bir fotoğraf koyarak, Fenerbahçe taraftarını heyecanlandırdı.

AZİZ YILDIRIM'IN "MOURİNHO" SÖZLERİ

Adaylığının kesinleşmesinden sonra kazanması halinde Fenerbahçe'nin başına Mourinho'yu getireceği ve onunla anlaştığı sözü veren Aziz Yıldırım da, mevcut yönetimin Portekizliyle anlaşmasını memnuniyetle karşıladı. 

Kim başkan olursa olsun boşta olan bir Mourinho'nun kaçırılmaması gerektiğini günler önce belirten Yıldırım, bugünse,  "Şimdi oyuncu ismi vereyim, onları da alsınlar. Romelu Lukaku'yu Mourinho istiyor. Paulo Dybala ve Talisca da var, ayrıca Sörloth.. Bunlardan iki tanesini halletsinler. Diğerlerine biz gelince bakarız." diye konuştu. 

Aziz Yildirim1 310524

BEŞİKTAŞ'IN "ANLAŞAMADIK" AÇIKLAMASI

Bu arada Morinho ile anlaşma yolu aradıkları belirtilen Beşiktaş Kulübü yönetiminden de, Portekizliyle ilgili bir açıklama geldi. 

İkinci Başkan Hüseyin Yücel, "Mourinho ile futbola dair birçok konuda fikir alışverişinde bulunulmuş, görüş birliğine varılmıştır. Ancak belli maddelerde ortak paydada buluşamamamız masadan kalkmamıza neden olmuştur." ifadelerini kullandı. 

Huseyin Yucel 310524