Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe ile ismi anılan, Türk futbolunun başarılı savunma oyuncularından biridir. Fenerbahçe ile görüşmek üzere bugün İstanbul'a gelen Çağlar Söyüncü'nün kim olduğu araştırılıyor. Çağlar Söyüncü kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi mevkide oynuyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Çağlar Söyüncü Kimdir 1

Çağlar Söyüncü'ye Cengiz Ünder Yanıtı

Fenerbahçe, sezon başında Marsilya'dan Cengiz Ünder'i kadrosuna katmıştı. Ardından bir milli yıldızı daha takımına kazandırdı. Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe ile anlaştı. Sarı-lacivertlilerin, Atletico Madrid'den kiraladığı 27 yaşındaki stoper ile 3. kez aynı takımda buluşacak olan Cengiz Ünder, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Cengiz_Ünder_5

Roma'dan Leicester City'e kiralanan Cengiz Ünder için 2020'de, "Seni havaalanında bekleyeceğim. Beni tanıman için kağıda ne yazmalıyım" paylaşımını yapan Çağlar Söyüncü'ye yıllar sonra yanıt geldi.

Çağlar Söyüncü Kimdir 2

Cengiz Ünder, sosyal medyadan yine aynı şekilde Çağlar Söyüncü'ye, "Seni havaalanında bekleyeceğim. Beni tanıman için kağıda ne yazmalıyım" paylaşımını yaparak 3. kez aynı takımda buluşacağı savunma oyuncusuna cevap verdi.

Fenerbahçe için İstanbul'a gelen Çağlar, ilk açıklamasında "Cengiz'in paylaşımını gördüm, bütün arkadaşlarla aram çok iyi. İnşallah sonu şampiyonluk olur" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ KİMDİR?

Çağlar Söyüncü, Türk futbolunun başarılı savunma oyuncularından biridir. 23 Mayıs 1996 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Çağlar Söyüncü futbol kariyerine Menemen Belediyespor'da başlamıştır ve başarılı performansıyla dikkat çekmiştir. Ardından Bucaspor'da stoper pozisyonunda oynamaya başlayan Söyüncü, U-16 liginde Ege birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü elde ederek adını duyurmuştur. 

Çağlar Söyüncü Kimdir 5

Çağlar Söyüncü Kariyeri

Çağlar Söyüncü, 2014-15 sezonunda Altınordu'ya transfer olmuştur. Çağlar Söyüncü, 2.500.000€ bonservis bedeliyle Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 1. Lig'den yurt dışına transfer olan ilk oyuncu olmuştur.

Çağlar Söyüncü, Altınordu'daki performansıyla dikkat çekince, Bundesliga ekiplerinden Freiburg'a transfer olmuş ve burada sergilediği etkileyici performansla Premier League ekibi Leicester City'nin dikkatini çekmiştir. Söyüncü, Ağustos 2018'de 21,1 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer olmuştur. Beş sezon boyunca Leicester City forması giyen Söyüncü, 2021'de FA Cup ve 2022'de Community Shield Kupası'nı kazanma başarısı göstermiştir. Çağlar Söyüncü, temmuz 2023'te ise La Liga ekibi Atlético Madrid'e transfer oldu.

Çağlar Söyüncü Kimdir 3

Çağlar Söyüncü, Türkiye'nin genç milli takımında 2014-15 yılları arasında forma giydikten sonra, 24 Mart 2016'da İsveç ile oynanan maçta A milli formayı giymiştir. Uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden Söyüncü, 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da milli formayı başarıyla temsil etmiştir.

Çağlar Söyüncü, şu anda Fenerbahçe ile görüşmelerde bulunmaktadır. Fenerbahçe forması altında nasıl bir performans sergileyeceği merakla beklenen Çağlar Söyüncü hakkında, transfer sürecinin detayları ve resmi açıklamalar, futbolseverler tarafından heyecanla bekleniyor.
 

Editör: Nurseli Fırat